Reklamace do 2 hod. od zakoupení výrobku

• (neregistrovaný)

27. 6. 2010 11:46

Zakoupila jsem si náramek s kamínky. 2 z nich vypadly cestou domů.Ihned jsem šla náramek reklamovat a mám čekat 30 dnů na vyřízení reklamace.Ráda bych věděla,zda bych měla nárok na odstoupení od smlouvy a vrácení peněz.Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 6. 2010 21:32

anonymous

Re: Reklamace do 2 hod. od zakoupení výr
      Nahoře na liště si v sekci PRÁVO najděte Ochrana spotřebitele. Jinak v tomto případě jste měla (zjednodušeně) nárok na okamžitou opravu na místě, výměnu za jiný bezvadný kus nebo odstoupení od smlouvy.

• 27. 6. 2010 21:34

anonymous

Re: doplnění
      Reklamace do šesti měsíců
      K významným změnám došlo v postupu uplatňování reklamací. § 616 odst. 4 totiž stanoví, že rozpor s kupní smlouvou (vada), který se projeví během šesti měsíců ode dne převzetí věci, se považuje za rozpor existující již při jejím převzetí, pokud to neodporuje povaze věci nebo pokud se neprokáže opak. Důsledkem této právní fikce je, že pokud prodávající neprokáže, že zboží prokazatelně nemohlo mít nebo nemělo vadu v okamžiku prodeje, pak může kupující uplatnit zákonnou odpovědnost za vady a požadovat dle vlastního výběru buď okamžité odstranění vady (oprava) nebo výměnu věci. Není-li oprava ani výměna možná, pak teprve může požadovat přiměřenou slevu nebo od smlouvy odstoupit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).