Re: Dohoda o prov. práce- pracovní poměr
Jeho povinností je do 8 dnů na ÚP nahlásit, že si smluvil pracovní poměr nebo dohodu. Po zpracování mezd pak musí na ÚP doložit, kolik si skutečně za ten měsíc vydělal. Při evidenci na ÚP si může vydělat maximálně 4000 hrubého měsíčně. Pokud toto vše nesplní, vyřadí ho zpětně.
Já si nemyslím ,že je podstatné, že už z ÚP nic nebere, stále je v evidenci a tudíž je za něho plátcem pojištění stát a tak ta hranice 4.000,- hrubého pro něj platí stále.
pokud si vydělá do 4000Kč/hrubého/měs. (včetně), potom může být evidovaný na ÚP a je za něho plátcem ZP stát
je ale jeho povinností nahlásit, že má sjednanou DoPP a Vy mu budete každý měsíc předávat pro ÚP potvrz., kolik Kč si vydělal
ano, daň je 15 %, ale pokud podepíše daň.prohl., pak má slevu na popl. a daň bude nulová, pokud nepodepíše, zdaníte rážkovou daní 15% a odvedete
srážková daň je do 5000Kč/hrubého/měs. při nepod. prohl.
to, že Vám tvrdí, že si může bez omezení vydělat, není pravda - pokud je veden na ÚP
-----
Dobrý den, mám prosbu a prosím o ověření:
nastoupil k nám brigádnik, je n aúřadu práce,(již rok má pozastavenou živnost) může si vydělat do 4 tis. hrubého za měsíc, a myslím, že mi může i podepsat prohlášení a může uplatňovat slevu na dani.
Já mu vydám Dohodu o provedení práce a on je povinnen SÁM nahlásit na úřad práce tuto dohodu do 8mi dnů, a v součinnosti s úřadem práce doložit do nějakého termínu výši měsíčního výdělku.
Je to prosím tak, a je to vše?
Děkuji moc
Blanka1
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 6. 2010 7:01
Prosím Vás, asi od poloviny června do konce června tu máme zaměstnance na dohodu o provedení práce. Podmínky pro DPP pro 150 hod. splníme..Ale teď pán sdělil, že je rok a půl na úřadě práce? A já nevím, zda mne to má zajímat,abych se nedostala do rozporu se zákonem. Kvůli odvodům pro stát..přeci tak dlouho nedělá, jestli se to smí.
Předtím,neš šel na úřad práce, byl rok a něco nemocen..a prý dostane průkazku ZPT....Pokud ho od 1.7. přijmeme na hlavní pracovní poměr, samozřejmě, pokud lékař dá požehnání a přijde třeba v srpnu,že má toto ztížení, mění se pro nás něco?
Děkuji za jakoukoliv radu.