Výpověď pro nadbytečnost

• (neregistrovaný)

30. 6. 2010 14:00

Dobrý den nemol by mi prosím Vás někdo poradit, dnes jsem dostala do ruky výpověď pro nadbytečnost s dvouměsíční výpovědní hlůtou + 3 mzdy s tím že už nechtějí abych chodila do práce. Ale já mám obavy, že pokud nebudu ještě ty dva měsíce chodit dají mi absenci. Existuje nějaké potvrzení od zaměstnavatele nebo tak něco, že si nepřeje abych chodila do práce a přitom mi vyplatil mzdu jako bych v práci byla??? Já bych si celé dva měsíce klidně odpracovala, ale nevím co dělat když mi to zamtel znemožňuje...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 6. 2010 14:42

Katka2 (neregistrovaný)

Re: výpověď pro nadbytečnost
      Ano, může mít za lubem, že Vám po 5 absencích okamžitě zruší pracovní poměr a nedostanete ani odstupné, ani ty 2 měsíce výplaty. Takže trvejte na písemné formě .

• 30. 6. 2010 15:52

Pch (neregistrovaný)

a co by měla ta písemná verze všechno obsahovat,aby se z toho nemohl nějak vylhat? Prosím,je někde nejaký vzor?

• 30. 6. 2010 16:58

Katka2 (neregistrovaný)

Vzor nemám, ale koukněte na zákoník práce §208. Já být Vámi bych si něco sama sepsala, zítra šla normálně do práce a nenechala se vyhodit, dokud mi to nepodepíše.

• 30. 6. 2010 17:57

MaT (neregistrovaný)

Ještě lepší řešení, a to pro obě strany, je ukončení pracovního poměru dohodou z důvodu nadbytečnosti dle § 52 písm c), a výplatou 5měsíčního odstupného k datu, které si určíte, tj. třeba hned. Výhody pro zaměstnavatele - nemá vás v práci jak potřeboval, ušetří odvody na soc. a zdrav, které se z odstupného neplatí. Pro zaměstnance - je volný a ihned si může hledat práci jinde, má absolutní právní jistotu (pokud je to na papíře), dostane naráz velký balík peněz, kterého ani on neodvádí soc a zdrav. Ale musí to být z důvodu nadbytečnsoti s odstupným, ne pouze dohoda, to by pro vás špatně dopadlo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).