Stanovení tržby z prodeje zmrzliny

  • (neregistrovaný)

    9. 7. 2010 21:24

    Ještě jednou prosím o radu, jak stanovit možnou "normu" tržeb z prodeje zmrzliny. Jedná se o kontrolu prodavaček. Má někdo, prosím, s tím zkušenost? Předpokládala bych, že se to suše matematicky vypočítá. Např. zjistit objem (váhu) suroviny a vody, vydělit velikostí porce (ml, g) a vynásobit spotřebitelskou cenou.
    Počty porcí u zmzliňáku nelze brát v úvahu jako správné.
    Děkuji za rady ze zkušenosti. Alena

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 7. 2010 21:25

      Alík (neregistrovaný)

      Re: Stanovení tržby z prodeje zmrzliny
      Omlouvám se za omyl - poslání stejné zprávy. A.

    • 10. 7. 2010 11:04

      J.. (neregistrovaný)

      Re: Stanovení tržby z prodeje zmrzliny
      Ano, jde li o točenou, tak zvážit směs, vydělit předpokládanou váhou porce, vynásobit cenou a z určitého množství musí být propočítaná tržba. Ovšem máme s tím docela velké problémy, i když je tolerance např 1 dkg, jsou výmluvy, že dělám větší, nebo kolegyně dělá větší at podobně....to už je na vás, jak si uhájíte kolik z ní chcete mít.Když už byly ztráty opravdu nepravděpodobné, přijel technik a chtěl vidět, jak paní natočí zmrzlinu 13 dlg těžkou, protože říkala, že je asi dělá větší, že se do toho limitu nedokáže strefit. samozřejmě nenatočila, to ani nešlo, padala dolů, lámal se kornoutek, tak jsme jí poděkovali a nedali jí výplatu za zmrzku. ale je to problém. asi tak. Jitka

    • 10. 7. 2010 15:57

      Alík (neregistrovaný)

      Re: Stanovení tržby z prodeje zmrzliny
      Milá Jitko, díky za potvrzení mého myšleného postupu. Já si totiž již nejsem schopna vybavit, jak se to dělalo za dob Potravin. Fredomix, Mixar také existovaly, ale jak se to dělalo při inventurách si již nemohu vybavit. Alena

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).