Re: Stanovení tržby z prodeje zmrzliny
Ano, jde li o točenou, tak zvážit směs, vydělit předpokládanou váhou porce, vynásobit cenou a z určitého množství musí být propočítaná tržba. Ovšem máme s tím docela velké problémy, i když je tolerance např 1 dkg, jsou výmluvy, že dělám větší, nebo kolegyně dělá větší at podobně....to už je na vás, jak si uhájíte kolik z ní chcete mít.Když už byly ztráty opravdu nepravděpodobné, přijel technik a chtěl vidět, jak paní natočí zmrzlinu 13 dlg těžkou, protože říkala, že je asi dělá větší, že se do toho limitu nedokáže strefit. samozřejmě nenatočila, to ani nešlo, padala dolů, lámal se kornoutek, tak jsme jí poděkovali a nedali jí výplatu za zmrzku. ale je to problém. asi tak. Jitka
Re: Stanovení tržby z prodeje zmrzliny
Milá Jitko, díky za potvrzení mého myšleného postupu. Já si totiž již nejsem schopna vybavit, jak se to dělalo za dob Potravin. Fredomix, Mixar také existovaly, ale jak se to dělalo při inventurách si již nemohu vybavit. Alena
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 7. 2010 21:24
Ještě jednou prosím o radu, jak stanovit možnou "normu" tržeb z prodeje zmrzliny. Jedná se o kontrolu prodavaček. Má někdo, prosím, s tím zkušenost? Předpokládala bych, že se to suše matematicky vypočítá. Např. zjistit objem (váhu) suroviny a vody, vydělit velikostí porce (ml, g) a vynásobit spotřebitelskou cenou.
Počty porcí u zmzliňáku nelze brát v úvahu jako správné.
Děkuji za rady ze zkušenosti. Alena