Rodičovská a zaměstnání

• (neregistrovaný)

19. 7. 2010 15:22

Dobrý den, jsem na rodičovské dovolené. Nastupuji teď jako zaměstnanec na pracovní smlouvu na zkrácený úvazek. Odvádí se
    mi ze mzdy sociální a zdravotní pojištění, když jsem na rodičovské?
    Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 7. 2010 15:24

Maxx (neregistrovaný)

Re: Rodičovská a zaměstnání
      ano odvádí se. Jen zdravotní se bude odvádět ze skutečného výdělku, nebude se dopočítávat do minima. (je za Vás plátcem stát - pokud pobíráte rod. příspěvek)
      SP a ZP se neodvádí jen z dohody o provedení práce.

• 20. 7. 2010 6:35

xy5

Re: Rodičovská a zaměstnání
      pokud se vracíte na původní místo, ale na zkrácený úvazek, pak již nebudete na rodičovské dovolené, ale budete "běžným" zaměstnancem, v tomto příp. jste jen dodatkem změnili ve Vaší PS úvazek. Pokud byste chtěla úvazek v budoucnu změnit, můžete mít problém, protože s jeho zvýšením nemusí zam-tel souhlasit.
      Jestli jste si požádala o rodič. dovolenou (její délku si můžete zvolit, ale max. do 3 let dítěte) a nyní nastupujete buď k jinému zam-teli nebo ke stejnému zam-teli, ale na jinou pozici (máte ke svému "hlavnímu" PP jinou PS, potom jste dále na rodič. dovolené v tom PP, odkud jste odešla na MD a poté na RD
      toto rozlišení je pro Vás velmi důležité - zda jste nebo nejste na rodič. dovolené
      ZP, SP se nesráží jen z DoPP (do 150 hod./rok) nebo ze ZMR

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).