Srážková daň

• (neregistrovaný)

20. 7. 2010 22:03

OSVČ zaměstná na DPP brigádníka od 1.7.2010, na FÚ ke srážkové dani je třeba se nahlásit prosím kdy? Stačí během července? Jak je to potom s úhradou této daně - za odpracovaný červenec je výplatní termín 15.8., odvod, resp. úhrada do 30.9.?
    Děkuji mnohokrát!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 7. 2010 22:29

Zdenek M (neregistrovaný)

Re: Srážková daň
      Nejsem si zcela jist, ale změny se hlásily do 8dnů.

Výplatní termín si stanovuje každý zaměstnavatel sám dle svých potřeb. Samozřejmě za dodržení ustanovení ZP.

(§141/1 ZP: Mzda nebo plat jsou splatné po vykonání práce, a to nejpozději v kalendářním měsíci následujícím po měsíci, ve kterém vzniklo zaměstnanci právo na mzdu nebo plat nebo některou jejich složku.)

• 21. 7. 2010 6:19

xy5

srážková daň je srážena při nepodepsaném prohl., ale jen do HM 5000Kč/měs., pokud převýší tuto částku, musíte srazit zálohovou daň (odvedete na jiný účet než je pro srážkovou daň a musíte odvést tak, aby byl na účtě FÚ nejpozději 20. KD po měsíci, kdy jste zúčtoval)

• 21. 7. 2010 6:43

Irena D. (neregistrovaný)

Musíte se zaregistrovat do 15 ti kalendářních dnů.
      Daň se platí do konce dalšího měsíce, ve kterém je zúčtovaná - ne vyplacená...tzn. mzda vyúčtovaná v červenci, hradíte daň do konce srpna tj. do 31.8.

• 21. 7. 2010 9:59

44 (neregistrovaný)

Děkuji!
      Jde mi o to, že od 2.7. jsem v neschopnosti po nezaviněné dopr. nehodě a budu dlouhodobě nemocen. Musím zajistit chod firmy - na dohodu mám člověka, který firmu povede. Nyní jsem se vrátil z nemocnice a nevím, od kdy tedy podepsat dohodu a zaregistrovat se (dříve to bohužel nešlo). V červenci nemám zatím žádné příjmy.
      Poradí prosím někdo, jak řešit?
      Děkuji mnohokrát!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).