Re: Srážková daň
Nejsem si zcela jist, ale změny se hlásily do 8dnů.
Výplatní termín si stanovuje každý zaměstnavatel sám dle svých potřeb. Samozřejmě za dodržení ustanovení ZP.
(§141/1 ZP: Mzda nebo plat jsou splatné po vykonání práce, a to nejpozději v kalendářním měsíci následujícím po měsíci, ve kterém vzniklo zaměstnanci právo na mzdu nebo plat nebo některou jejich složku.)
Musíte se zaregistrovat do 15 ti kalendářních dnů.
Daň se platí do konce dalšího měsíce, ve kterém je zúčtovaná - ne vyplacená...tzn. mzda vyúčtovaná v červenci, hradíte daň do konce srpna tj. do 31.8.
Děkuji!
Jde mi o to, že od 2.7. jsem v neschopnosti po nezaviněné dopr. nehodě a budu dlouhodobě nemocen. Musím zajistit chod firmy - na dohodu mám člověka, který firmu povede. Nyní jsem se vrátil z nemocnice a nevím, od kdy tedy podepsat dohodu a zaregistrovat se (dříve to bohužel nešlo). V červenci nemám zatím žádné příjmy.
Poradí prosím někdo, jak řešit?
Děkuji mnohokrát!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 7. 2010 22:03
OSVČ zaměstná na DPP brigádníka od 1.7.2010, na FÚ ke srážkové dani je třeba se nahlásit prosím kdy? Stačí během července? Jak je to potom s úhradou této daně - za odpracovaný červenec je výplatní termín 15.8., odvod, resp. úhrada do 30.9.?
Děkuji mnohokrát!