Re: DPH vyst.Fa na opravu do Polska
U zboží by to bylo podobné, plátce z EU vystaví plátci u nás fakturu beu daně na dodání zboží. tady zdaníte ve svém přiznání ř. 3 a na základě DD uděláte odpočet na ř. 44.
při pořízení zboží a dodání se dělá intrastat ale myslím až od 8 mil,
souhrnné hlášení se dělá při dodání zboží do EU - kdybyste vy dodali zboží polákovi, tak v ceně bez daně na ř. 20 a do souhrnného hlášení, nebo dodali službu do EU na ř. 21 bez daně a taky do souhrného hlášení
ještě jednou moooc dík.Takže se vrátím k původ.dotazu, fa je vystavena za službu provedenou v ČR,ale polákovi,takže řádek 21,cena bez DPH,přepočítaná na Kč + souhr.hlášení.
A byl by nějaký rozdíl,kdyby fa byla na opravu ale s dodáním náhradních dílů?Díky.
psala jsem původně o pořízení služby, přehlídla jsem , že jde o vydanou fakturu na službu.
tak místo plnění je tam, kde má příjemce služby sídlo.
pokud sídlo v PL , tak cena bez daně ř. 21 a souhrnné hlášení kod 3,kdyby tam byly nějaké ND , udělala bych stejně,
ale asi by se dalo i rozdělit na dodání zboží - ř. 20 a služby ř. 21
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 7. 2010 9:08
Prosím o rychlou radu,teď mě FO,plátce DPH čtvrt.,DE přinesl vystavenou fa z 27.5. na opravu traktoru do Polska v eurech,která nebyla do 30.6. zaplacena.Jak mám postupovat?Přepočítat ke dni 27.5. dle ČNB na Kč, který řádek na přiznání DPH?A musím podávat souhrnné hlášení?Moc děkuji.