Přednost. pohledávky + škoda zaměstnavat

• (neregistrovaný)

22. 7. 2010 13:16

Dobrý den, chci se zeptat. Zaměstnanec k nám nastoupil v dubnu na pracovní smlouvu, ale už v květnu zaměstnavateli způsobil škodu za 30 tis. Kč. Do jaké výše mu můžu ztrhávat z čisté mzdy za způsobenou škodu? Další můj dotaz se týká přednostních pohledávek. Před týdnem na tohoto zaměstnance došlo usnesení o zaplacení přenostní pohledávky za penále ZP ve výši 5700 Kč, a dále pak exekuční příkaz na částku 9810 Kč za ZP + náklady exekuce 7800 Kč. Oboje došlo ve stejný den, u obojího jde o přednostní pohledávku. Pokud tedy zaměstnanec má čistou mzdu 8010 Kč, znamená to, že zaměstnanci nemůže být sražena částka 6104 Kč, to, co je nad tuto částku, může jít na přednostní pohledávku, tzn. 1906 Kč. Kterou ale pohledávku mám uspokojit dřív, když mi i ze soudu i z exekuce došlo všechno v jeden den? A co s tou škodou zaměstnavateli? Můžu tomu zaměstnanci každý měsíc ztrhávat třeba 1000 Kč ze zbytku čisté mzdy, tj. z těch 6104 Kč, nebo je pro to jiný postup a musím ztrhávat víc nebo míň? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).