Kontrolní nákupy

• (neregistrovaný)

4. 8. 2010 21:13

Dobrý večer,
    Pracuji v jedné nejmenované prodejně na pokladně. Dnes jsem měl kontrolní nákup,paní si nandala to igelitky dva druhy piva jeden druch 6x a druhý 4x. tašku na vrchu srolovala a položila do nákupního košíku a jela k pokladně, u pokladny vyndala pouze 1 pivo na pás, já jí požádal o nadzvednutí tašky a ptám se pivo máte jedno,ona odpověděla ANO,tak jsem to dál neřešil a ona že mi projela s těma pivama. Dá se proti tomu nějak bránit,to přeci nemůžu po někom chtít aby mi ukázal nákupní tašku ... ???

Děkuji Kameník

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 8. 2010 6:22

ilča (neregistrovaný)

Re: Kontrolní nákupy
      Běžně dám pivo rovnou do tašky a na pás jedno, ale pak objedu pokladnu a ukážu počet, u nás v prodejně běžně chtějí ukázat tašku /nákupní/ a dokonce i nadzvednout leták, pokud je v košíku.

• 5. 8. 2010 7:52

Dáša (neregistrovaný)

myslím že zákazník je povinný vyndat všechno ! zboží na pás, takže "normálního" zákazníka neurazí že chcete vidět jestli v tašce má to co říká, protože si tím ušetří dvojí přeskládávání např. lahví piva

• 5. 8. 2010 10:46

právník1 (neregistrovaný)

Dobrý večer,
      Pracuji v jedné nejmenované prodejně na pokladně. Dnes jsem měl kontrolní nákup,paní si nandala to igelitky dva druhy piva jeden druch 6x a druhý 4x. tašku na vrchu srolovala a položila do nákupního košíku a jela k pokladně, u pokladny vyndala pouze 1 pivo na pás, já jí požádal o nadzvednutí tašky a ptám se pivo máte
      jedno,ona odpověděla ANO,tak jsem to dál neřešil a ona že mi
      projela s těma pivama. Dá se proti tomu nějak bránit,to přeci nemůžu po někom chtít aby mi ukázal nákupní tašku ... ???
      Děkuji Kameník

myslím že zákazník je povinný vyndat všechno ! zboží na pás, takže "normálního" zákazníka neurazí že chcete vidět jestli v tašce má to co říká, protože si tím ušetří dvojí přeskládávání např. lahví piva

Obávám se, že nikde není psáno, že zákazník je povinen vyndat zboží na pás. Pokud tak neučiní anebo pokud pokladní má podezření, že zákazník nějaké zboží skrývá a tedy nechce zaplatit, může jej požádat aby ukázal tašku, košík apod. Zákazník mu ale vyhovět nemusí, nemusí vyhovět ani "ochrance", která se obvykle přihrne a důležitě začne kontrolovat zákazníkovi tašku. Osobní prohlídku může dělat pouze Policie. Pokladní může jedině zastavit markování, protože v (malo)obchodě se zákazník stává majitelem zboří až po jeho zaplacení. Anebo volat Policii.
      Jinak perlička - v počátcích měl Globus před pokladnou (vevnitř prodejny) upozornění, že vstupem do prodejny zákazník (mlčky) souhlasí s provedením osobní prohlídky ochrankou při podezření, že "krade"... dost jsem se tím pobavil

• 5. 8. 2010 11:50

Dáša (neregistrovaný)

nemyslela jsem že je to psáno v nějaké vyhlášce či zákoně (zboží na pás) ale mám pocit že to mají v těch prodejnách a mělo by to logiku, když dokud nezplatím, není to moje zboží, tudíž nemá co dělat v mých taškách
      jinak ochranka atd. to jsem také víceméně psala tazatali o pněkolik dotazů výše, kde tohle téma načal ještě jednou

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).