ZMR, přihláška odhláška

• (neregistrovaný)

10. 8. 2010 12:14

Zaměstnanec na dohodu o pracovní činnosti, měsíční mzda 5000,- Kč. Od 1.7.2010 měsíční mzda snížena na 1000,- Kč. Jde o ZMR.
    Od 1.7.2010 odhlásím od ZP a pokud bude měsíční mzda 2000,-, tak zase přihlásím. Ale nevím jak se SP. Musím nějak nahlásit, že jde
    o zaměstnání malého rozsahu? Nebo tam se to nehlásí a až bude příjem aspoň 2000,- Kč, tak se odvede zase SP.
    Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 8. 2010 21:03

beta (neregistrovaný)

Re: ZMR, přihláška odhláška
      Abych pravdu řekla, už si to moc nepamatuji, ale ZP ano - DPČ nově nedosáhne rozhodného příjmu, tudíž odhlásit k 30.6. a v případě dosažení alespoň 2000/měsíc, přihlásit a stále hlídat. Na OSSZ jste nahlásila ZMR již při nástupu na Oznámení o nástupu, teď bych ponechala v evidenci, neodhlašovala, promítne se vám to na ELDP, z něho poznají průběh ZMR.

• 10. 8. 2010 22:40

beta (neregistrovaný)

uteklo mi v odpovědi - na OSSZ jste nahlásila ZMR ano-ne na Oznámení ..., tehdy jste nahlásila ne, z-ec je přihlášený do registru, tak bych ho tam nechala a odhlásila až dnem ukončení zaměstnání.

• 11. 8. 2010 9:08

Kara (neregistrovaný)

Já mám dojem, že se účetni často pletou v tom, že si myslí, že když není dosaženo 2000 Kč, tak že jde vždy o ZMR. Ale tak to není.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).