Re: Jak čistě propustit zam-e po vl.návr
Myslím, že zatím je předčasné takhle uvažovat, ale pokud vím, tak tento návrh se týkal výpovědi zaměstnance. K tomuto najdete pár podrobností např. na těchto odkazech:
http://www.mpsv.cz/cs/9229
http://www.mpsv.cz/cs/9226
V každém případě to bude bouřlivé projednávání, tak jako vždy při změnách zákoníku práce. Jenom doufám, že z toho nevzejde zase nějaký paskvil, což už se stalo, bohužel, téměř pravidlem. Ti, co ty zákony schvalují, většinou o realitě nemají potuchy.
hlavně si budou muset nastudovat Zákoník práce,aby byla jasně daná pravidla, kdy podpora bude náležet a kdy nebude náležet (jasně určit §§ ZP)
protože už jsem v TV slyšela z úst odborářů, že je to nespravedlivé, aby nedostávali podporu v nezam., zvláště, když jsou zam-ci nuceni dát okamžitou výpověď!!! kvůli nevyplácení mezd
je to smutné, když v TV takovýto nesmysl zazní a nikdo na to nereaguje, že okamžitá výpověď neexistuje
No právě, z toho mám obavy. Zákony musí tvořit lidé, kteří znají tuto problematiku a dlouhodobě se jí zabývají a ne aby do toho mluvil kdekdo. Uvidíme, spíš jsem v tomhle pesimistická.
Považuji za silně předčasné se tímto problémem zaobírat, když vše je jen v oblasti "odborných návrhů", které se budou dlouho přemílat a rozebírat. Navíc, já osobně si myslím, že díky odborníkům z bezp.agentury ABL se nemáme čeho bát, protože jsou to kvalifikovaní odborníci na řízení a takto jimi obsazené vládní posty musejí být pro naši zemičku jen a jen přínosem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 8. 2010 1:32
Pokud projdou návrhy, že v případě dohody (asi vyjma organizačních důvodů, zdravotních a specif. sociálních důvodů) nebude podpora v nezaměstnanosti, bude možné nějak rozumně sestavit odchodový paket pro zaměstnance?
Například dát mu výpověď a následně uzavřít dohodu o formě této výpovědi s vyšším odstupným, kratší výpovědní dobou apod., dořešením otázek projektů, odměn, úpravou některých ustanovení a zásvislých dohod? Je to otázka pro právníky...