OSVČ vedlejší, ukončení prac.poměru

• 21. 8. 2010 9:12

Dobré dopoledne, prosím o ujasnění. S těhotnou zaměstnankyní je rozvázán PP 31.7.2010, tato je současně OSVČ vedlejší. Od června je nemocná z důvodu těhotenství...., na PPM nastupuje ke konci srpna.
    Nějak mi nejde do hlavy sdělení pracovníka OSSZ, že se stala na měsíc srpen OSVČ hlavní proto, že skončil její PP. Pořád mi vrtá hlavou, že pokud měla nárok na nemocenské z důvodu těhotenství a porodu a tyto dávky náleží z nemocenského pojištění zaměstnanců, tak by měla být považována za OSVČ vedlejší.
    Ale fakt je, že neznám výklady k nemocenskému pojištění.
    Díky moc za informace.
    xxxxxxx
    PS - na OSSZ ji dosud zaměstnavatel neodhlásil, zaměstnankyně ani nemá v ruce zápočtový list, zaměstnavatel nekomunikuje ani s ní, ani s jejím právníkem. Jedná se o bossing, všechno se hrozně komplikuje a směřuje k soudu. Předpokládáme však, že pokud zaměstnavatel nepřistoupil na dohodu apod., výpověď platí a PP skončil.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 8. 2010 15:59

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: OSVČ vedlejší, ukončení prac.poměru
      S těhotnou nebo nemocnou zaměstnankyní nemohl být ukončen
      pr.pom. jedině z důvodů rušení části nebo celé organizace.

• 23. 8. 2010 16:39

Lina

xxxxxxxxx
      ... ale jde to,vymyslí se něco, jako hrubé porušení pracovní kázně, např. nepřítomnost na pracovišti přesto, že dotyčná v uvedené dny byla na jednání za svého zaměstnavatele...takže to všechno skončí u soudu, ale teď je momentálně patová situace,... takže nic,... zápočtový list nikde, na soc.,ZP není odhlášená,... blázinec hadra, je škoda, že tyhle situace stát radikálně neřeší,... hlavně se modlím, ať zdárně porodí...

• 24. 8. 2010 10:32

HanaB (neregistrovaný)

K vašemu původnímu dotazu - stala se OSVČ hlavní, protože nárok na nemocenské z důvodu těhotenství a porodu je tehdy, pokud žena nemá nárok na PPM, ale na nemocenskou ano, tak lékař vystaví neschopenku od počátku 6. týdne před porodem, a to není tento případ.

• 24. 8. 2010 11:03

Lina

xxx
      Hano díky za potvrzení - četla jsem co se dalo a až jsem se zbavila představ, které jsem z toho chtěla vyčíst, pochopila jsem...ještě jednou díky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).