Re: Výpověď ve zk.době a nemocenská
A jak omluvil tu středu? Asi je to vykuk, zjistěte u lékaře, co ho skolilo. Zajděte k němu každý den na kontrolu, pokud zjistíte porušení (nebude doma ani u lékaře), sepíšete protokol, zašlete lékaři, sociálce a pokrátíte nebo nevyplatíte náhradu
Já jsem právě myslela, jestli bychom jsme se nevyhnuli tomu, aby jsme mu nemuseli zaplatit těch 14 dnů náhrady.
Na středu mi řekl jen, tak mi tam napište neplacené volno. Skolila ho bolest zad, takže doktor mu v pohodě napíše nemocenskou. Jinak by měl na tu náhradu nárok? Ukončení pracovní smlouvy bylo vystaveno dne 18.8. ale poslaný byl až 20.8., zkoušeli jsme se mu dovolat, co s ním je ale nezvedal telefon, tak jsme se rozhodli ukončit PP
No a když jsem se ptala na sociálce, tak mi odpověděli takto:je-li to tak jak píšete tak zaměstnanec nemá nárok na náhradu mzdy /vyplácí se jen za dobu trvání pracovního poměru-první 3 prac. dny bez náhrady/ a náleželo by mu jen nemocenské z ochranné lhůty od 15kal. dne od nás.
>>>>>Dobrý den, náš zaměstnanec nepřišel tři dny do
>>>>>práce(středa,čtvrtek,pátek) v pátek jsme mu poslali
>>>>>poštou
>>>>>ukončení pracovní smlouvy ve zkušební době k 20.8.,
>>>>>on
>>>>>dnes 23.8. donesl nemocenský lístek, který byl
>>>>>vystavený 20.8. ale pracovní neschopnost je už od
>>>>>19.8. Jak je
>>>>>to správně, má nárok na náhradu mzdy za prvních 14
>>>>>dní
>>>>>nebo až na nemocenskou od OSSZ od 15.dne?
>>>>>
>
>No a když jsem se ptala na sociálce, tak mi odpověděli
>takto:je-li to tak jak píšete tak zaměstnanec nemá
>nárok na náhradu mzdy /vyplácí se jen za dobu trvání
>pracovního poměru-první 3 prac. dny bez náhrady/ a
>náleželo by mu jen nemocenské z ochranné lhůty od 15kal. dne
>od nás.
Jde o způsob, jakým jste na OSSZ položila otázku. Pokud jste jim řekla, že pracovní poměr byl ukončen, odpověděli Vám správně. Ale vy spíše řešíte otázku, zda můžete v době pracovní neschopnosti ukončit se zaměstnancem pracovní poměr. A to podle §66 ZP nemůžete. Až po uplynutí prvních 14ti KD PN.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 8. 2010 10:29
Dobrý den, náš zaměstnanec nepřišel tři dny do práce(středa,čtvrtek,pátek) v pátek jsme mu poslali poštou ukončení pracovní smlouvy ve zkušební době k 20.8., on dnes 23.8. donesl nemocenský lístek, který byl vystavený 20.8. ale pracovní neschopnost je už od 19.8. Jak je to správně, má nárok na náhradu mzdy za prvních 14 dní nebo až na nemocenskou od OSSZ od 15.dne?
Moc děkuji