Re: lze dát výpověď matce na RD část. za
Rodičovský příspěvek je dávka sociální, rodičovská dovolená je volno u zaměstnavatele - dvě různé věci.
Re: lze dát výpověď matce na RD část. za
Pokud se vrátíte, byť jenom na dvě hodiny, do své práce, na původní pozici, nebudete dále na rodičovské dovolené, ale budete zpět v zaměstnání a zaměstnavatel by měl udělat změnu pracovní smlouvy na zkrácený úvazek. Když budete mít zajištěno hlídání, nárok na rodičovský příspěvek neztratíte, ovšem nebudete již chráněná pro případ výpovědi z pracovního poměru.
Další možností je, že by s vámi zaměstnavatel uzavřel další pracovní poměr nebo dohodu o pracovní činnosti, ovšem muselo by to být na jinou činnost, než na jakou máte uzavřenu pracovní smlouvu, ze které jste nyní na rodičovské dovolené. Potom by jste byla v původní práci na rodičovské dovolené a mimo to by jste měla další PP nebo DPČ. Zase, pokud by jste měla zajištěné hlídání, zůstal by nárok na rodičovský příspěvek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 8. 2010 18:45
Jsem na RD a uvažuji o tom, že bych na část. úvazek nastoupila do práce, ale zároveň pobírala rodičovský příspěvek. RD mám nahlášenou na 3 roky a syn má 2 roky, ještě mi rok zbývá, zaměstnavatel by mi ale částečný návrat umožnil.
Jsem ale zaměstnaná ve státním sektoru a vím že se chystá propouštění, tak uvažuji jestli by mne nemohli po návratu propustit. Myslím ale že chráněna jsem po celou dobu hlášené RD, že?
Děkuji za radu.