Re: dohoda o rozvázání prac.pom.-nadbyte
Z-ec se stal nadbytečným, dáváte mu výpověď dle 52c), v tom případě běží 2 měsíční výpovědní doba od prvního dne následujícího měsíce. Vy jste se ale se z-cem dohodli, že pracovní poměr skončí k určitému datu s tím, že uplyne pouze 1 měsíc výp. doby. Bude sepsána dohoda o ukončení PP k určitému datu s odkazem na § 52c). I v tomto případě z-ci náleží 3měsíční odstupné, pakli-že není ve vaší společnosti sjednán zvýšený nárok na základě kolekt.smlouvy či směrnice. Odstupné nepodléhá odvodům pojistného, zálohu na dani z-tel odvádí.
Nelze se dohodnout , že uplyne jen měsíc výpovědní doby. Výpovědní doba buď je, a to 2 měsíce nebo není. Takže všechno jak píše beta, jen s tím, že nikde nebude zmiňována 1 měs. výpovědní doba. Prostě dohoda k určitému datu s nárokem na odstupné z důvodu org. změn.
Až ke větě .... 1 měsíc výpovědní doby jsem pouze zrekapitulovala jsem dotaz, zda tomu dobře rozumím, poté jsem psala, že bude sepsána dohoda k určitému datu, nikoliv, že bude sepsána dohoda, kde bude zmíněno, že uplyne 1 měsíc výpovědní doby. Doufám, že to tak tazatelka pochopila. Pokud ne, je dobře, že jste to, all, zmínila ještě jednou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 8. 2010 12:03
Dobrý den,
potřebovala bych si ověřit, zda budu postupovat správně.
Chceme ukončit pracovní poměr zaměstnance na základě §52 c) - pro organizační změny ve společnosti.
Když sepíšeme dohodu o ukončení prac. poměru s výpovědní lhůtou jeden měsíc a uvedu jako důvod právě ten § 52 c), má zaměstnanec nárok na 3 odstupné platy, které se budou pouze danit daní z příjmu ze závislé činnosti, ale nebudou podléhat pojistnému?
Díky za reakce.