Re: Rodičovský příspěvek 7600 Kč
V zákoně najdete pouze podmínky, které když splníte, máte nárok na rodičovský příspěvek. POkud žádný pobírat nebudete, nemáte "co najít".
Ale pozor - pokud bude dítě celý den ve školce a Vy budete doma, musíte si platit zdravotní pojištění. To je zase z jiného soudku. Aby Vás ZP zařadila jako matku pečující o dítě (a nemusela jste platit), to dítě ve školce být celý den nemůže. To je zase jiný zákon.
Re: Rodičovský příspěvek 7600 Kč
§ nevím, ale měla jsem to tak vloni, holka 3 roky 4.12., od 07.12. chodila celý den do školky a rp jsem dostala za celý měsíc, na sociálce jsem se na to ptala pro jistotu asi třikrát, papír ze sociálky o ukončení pobírání rp dostanete poštou následující měsíc po ukončení rp, hlásila jsem to akorát na zp
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 9. 2010 19:01
Dcera bude mít 3 roky 9/9. Do kdy mám nárok na výplatu rodičovskéhého příspěvku v případě, kdy bude navštěvovat od 10/9 školku pouze 4 hodiny denně?
Díky za info