Re: Samovyměření DPH v Money, DE
Já účtuji takto:
1) Pořídím fakturu s položkou jen základ daně, daň 20%, předkontace V105 (daň se nepočítá, jen se správně zařadí), členění Ř 0P.
2) Dále zaúčtuji do závazků a to opět položkově a zde již zadám v první položce základ daně - bez daně dle faktury a daň 20%, pak zadám do podrobností předkontaci neovlivňující daň a členění DPH
Ř 3,4. Zkopíruji tento řádek a v podrobnostech zadám opět předkontaci neovlivnějící daň a členění DPH Ř 44,45.,(Závazek je vlasně 2x suma faktury + 2x DPH).
3) Uhradím tento závazek interním dokladem (nevstoupí do daně z příjmu) a bude ihrazeno
4) Přijatou fakturu uhradím pokladnou či z účtu - standartně.
Je to trochu složitější, ale FÚ to nenapadl jak po stránce DPH tak po stránce DPFO.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 9. 2010 15:27
Dobrý den: Vedu DE. Mám fakturu na zboží ze Slovenska, bez DPH. Mám provést samovyměření DPH, které by mělo být uvedeno v přiznání na řádcích 3 a 44. Máte někdo zkušenost, jak to provést v programu Money? Děkuji za odpověď.