Re: fa 6/10 a k ni dobrop.7/10, doručen
vy si u přijaté faktury uděláte odpočet v kterémkoliv měsíci
bez dodatečného až 3 roky od původního data zdanitelného plnění. dobropis potvrdíte a zaúčtujete i opravíte dph v měsíci
potvrzení = přijetí, stejně tak jako vystavitel dobropisu, abyste
měli oba ve stejném měsíci přijetí.
asi nerozumím, vím, že pro mě by žádný problém přijmout dobropis a fakturu nebyl, ale oni mají dobropis v červenci v DPH a my ne, takže to vůbec nevadí, když já jim ho potvrdím a k sobě zapíšu v srpnu? Vím , že DPH za 7/2010 se zpracovává k 25.8. TAkže třeba potrvdit k tomu datu? Na dobropisu je ještě napsáno, že my jsme fakturu neobdrželi, což je fakt.
Tady je ůdležité to, aby jste Vy i Váš dodavatel o dobropisu účtovali ve stejném měsíci. Když Vy potvrdíte dobropis v září, tak do září to musí zaúčtovat on i Vy.
ne, právěže jejich účetní byla tak rychlá, že ani nevěděla, že dobropis se má až po potvrzení zařadit do DPH, takže oni ho tam mají a neměli by mít....takže já jen řeším, když to potvrdím 25.8. , co to pro nás bude znamenat, pro nás asi nic, ale u nich už to bude špatně, že?? protože pokud ho mají už v 7/2010 v DPH, ale já ho potvrdím až v 8/2010, tak je to špatně
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 9. 2010 13:56
dobrý den, dnes jsem obdržela fa DUZP 6/2010 na nájem a k ní dobropis s DUZP 7/2010. Vše má firma, co nám tyhle doklady dodala pozdě i v přiznání DPH. My ne. Co s tím. Dalo by se říct, že bych jim i ráda vyšla vstříct a doklady zařadila, je to vůbec možné, když fakturu zaúčtuji v 9/2010 a dobropis potvrdím 8/2010. Řadu v dobropisech přijatých končím 7/2010, takže sled by mi to nanrušilo. Nebude mi to dělat paseku v DPH? Nebo mi faktury vůbec nemají dávat a mají si to interně ošetřit a podat dodatečné přiznání. Je to jejich pochybení. děkuji