Re: dph a cestovní příkaz
No já to účtuji stejně jako Vy. účet 333 bych používala jen v případě, že by byly vypláceny cesťáky ze mzdy. A jsem zvědavá, jestli se objeví ještě nějaký názor - ale pokud účtuji přes pokladnu např. šroubky - také si DPH účtuji přímo v pokladně ........ a to podle mne je obdobný úč.případ.
DPH z jízdenek uplatňuji, pokud jsou u pokladního dokladu přímo ty jízdenky, pak účtuji náklad na 518 a DPH uplatňuji přímo v pokladně. Pokud si zaměstnanec vyúčtovává cestovné, jehož součástí jsou i jízdenky, beru to tak, že zaměstnanec není plátcem DPH a tedy si DPH neuplatním - účtuji na 512. Postupuji tak dle doporučení našich daňových poradců.
v pokladně proplácíme cesťáky, u každého jsou přišité jízdenky
MHD , vlak, ubytování atd. přidáme nárok na stravné a proplatíme v pokladně. odpočet uplatňujeme u dokladů za dopravu .jízdenky10%, ubytování 10% , parkovné20% atd.
žádná kontrola nenapadla
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 9. 2010 9:25
Zúčtovávám cestovní příkazy z pokladny a pokud má jízdné z jízdenky 10% dph, zbytek na 512 a stravné též na 512 oproti 211.
Dcera pracuje v daňové kanceláři a cesťák prý nemohu účtovat rovnou dph z pokladny, ale nejdřív na účet 333 a pak dph z interního dokladu.
Prý jízdenky jsou přílohou a z přílohy nemohu uplatňovat dph.
Máte stejné zkušenosti. Dělám to blbě.