Potvrzení - přídavky na dítě

• (neregistrovaný)

1. 10. 2010 11:59

Dobrý den,

jsem mzdovka začátečník a prosím o radu.
    V roce 2009 pracovala zaměstnankyně od 1.1. do 31.3. na HPP. V dubnu a květnu byla vedena na ÚP a chodila k nám na brigádu na dohodu o provedení práce. Našla jsem růžové prohlášení k dani na rok 2009, kde je prostě jen rok 2009 bez uvedení jakékoliv změny. U té dohody o provedení práce byla za oba měsíce uplatněna sleva na dani - lze to vůbec, když byla vedená na ÚP?
    Bude se tento přjem zahrnovat do povrzení o příjmech pro účely výpočtu přídavků na dítě?

Velmi děkuji za vysvětlení, ještě jsem se s tím nesetkala.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 10. 2010 12:33

Kara (neregistrovaný)

Re: potvrzení - přídavky na dítě
      Pokud při té evidenci na ÚP neměla jiného zaměstnavatele, u kterého by měla podepsané prohlášení, mohla mít podepsané prohlášení u Vás. Prohlášení totiž může mít v tomtéž období podepsané jen pro jednoho zaměstnavatele a evidence na ÚP není zaměstnání, takže nic nebránilo tomu, aby u Vás slevu uplatňovala. Tak to prohlášení berte tak, že platí i pro tu následnou DPP. Všechny příjmy, u kterých bylo podepsané prohlášení, se zahrnují do daňového zúčtování nebo do daňového přiznání, protože jde o zálohovou daň. A do potvrzení o příjmech pro přídavky se zahrnují všechny ČISTÉ příjmy (ale bez bonusu), tzn. nejen ty daněné zálohovou daní, ale i ty, které byly daněné srážkovou daní.

• 1. 10. 2010 12:54

jakaja (neregistrovaný)

Re: potvrzení - přídavky na dítě
      Moc děkuji za přehlednou a pochopitelnou odpověď.
      Hezký víkend

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).