Re: DUZP
Dekuji.
A muzu vystavit faktury postupne takto?:
1) vystaveni 1.10. duzp 1.10.
2) vystaveni 5.10. duzp 30.9.
Potrebuju dnes vystavit faktury s duzp dnes ale mozna jeste budu muset dovystavit faktury s duzp 30.9. (zatim nemam podklady, tak nevim, jestli ano nebo ne). Pokud datum vystaveni navazuje tak by to nemelo vadit, ze? Diky!
jistě, není tam napsáno slovy - nesmí být vystaven před DUZP, ale
domnívalal jsem se, že věta , že DD musí být vystaven do 15 dnů po DUZP je dostačující zákaz na vystavení DD před datem uskutečnění. V tom případě děláme špatně, protože doklad vystavený 15.10. s DUZP 1.8. vracíme zpět.
Dodavatel by na Vaši žádost neměl vyhovět, neboť pokud zjistí, že nevystavil doklad (může se občas stát) s DUZP 1.8., měl by v aktuálním čase (tj. teď) vystavit DD s původním DUZP a podat dodatečné DP k DPH. S datem vystavení už nemá šanci se vrátit zpět (prakticky je sice možné cokoliv, ...). Odběrateli problém nevzniká, má k dispozici platný DD.
Spousta dodavatelů to však vyřeší (nesprávně) tak, že vystaví doklad v aktuálním čase a "znásilní" DUZP, aby nemuseli podávat dodatečné přiznání. Mohou tak přivodit nejen sobě, ale i svým odběratelům problémy s prokazováním plnění, zvláště když nejsou k dispozici dodací listy apod.
na Vaši žádost neměl vyhovět, neboť pokud
>zjistí, že nevystavil doklad (může se občas stát) s
>DUZP 1.8., měl by v aktuálním čase (tj. teď) vystavit DD
>s původním DUZP a podat dodatečné DP k DPH. S datem
>vystavení už nemá šanci se vrátit zpět (prakticky je
>sice možné cokoliv, ...). Odběrateli problém nevzniká, má
>k dispozici platný DD.
>Spousta dodavatelů to však vyřeší (nesprávně) tak, že
>vystaví doklad v aktuálním čase a "znásilní" DUZP, aby
>nemuseli podávat dodatečné přiznání. Mohou tak
>přivodit nejen sobě, ale i svým odběratelům problémy s
>prokazováním plnění, zvláště když nejsou k dispozici dodací
>listy apod.
takže já při odpočtu dph s DUZP 1.8. a vystavením v říjnu mám vr uce řádný daňový doklad na odpočet DPH ač neodpovídá § 26 a mohu si v klidu udělat odpočet.vracíme spíš z kolegiality, upozorním, že má špatně daň na výstupu, ve špatném období.
většina doklad opraví na správná data, jak si dph opraví oni , je mi jedno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 10. 2010 14:30
DObry den, muze byt datum vystaveni driv nez DUZP? Dekuji. P.