Re: Mzdové: Problémy s bývalým zaměstnav
Bohužel, účetní tam už nepracuje a k dokladům už přístup nemá.. Kdo mu nyní účto zpracovává nemá jak zjistit. Pan majitel jen používá jméno býv.účetní na razítku když něco vyplnuje + svůj podpis. Zamestnavatel byl fyzická osoba. Se divím, že nemá obavy z nějakých kontrol. Já zažila jednu z OIBP = to mi stačilo. z toho co kontrolovali u nás on nemůze mít zrejme v porádku vubec nic. Jen doufám že ji aspon nahlásil a odhlásil na ZP at ona nemá nejaký problém. Jsem ji dneska rekla at se tam zadsi uajede zeptat.
tak už vím, že jsme to potvrzení na přídavky vyplnili špatně...snad se to dá ještě nějak s úřednicí opravit a nepřijde o přídavek na dítě.
Poslala bych na něho kontrolu. Jednak může spoustu věcí kontrolovat úřad práce, pak bych to všechno nahlásila na inspektorát a případně i na zdravotní pojišťovnu. je to podivné, že jí nechce nic vystavit. Případně bych se informovala i na správě sociálního zabezpečení , zda tam vůbec nějaké výdělky (ELDP) za rok 2008 a 2009 má. Nebo jí nepůjde žádný příjem na důchod. Chce to rozjet a nedat se. Podnikatelé z lidí dřou kůži a myslí si, že kvůli nezaměstnanosti si lidi nechají všechno líbit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 10. 2010 18:53
Dobrý den, prosím o radu :
bývalý zaměstnavatel nepředával ani po opakovaných žádostech výplatní pásky. Vždy uvedl nějaký důvod a říkal: příště...či podobnou výmluvu. Nicméně je známá nemá za celý rok 2009. Ukončení prac.poměru bylo k 24.2.2010 . Zápočtový list opět nikde,zase samé oddalování. Až teď ho získala a zjistila, že ji PP ukončil již k 5.2. Je to nějaký problém? Zaměstnavatel poštu nepřebírá,vše se ji vrací. Jinak ji předal také ELDP za 1+2/2010 , ale za roky 2008 a 2009 ji je nedal, ani mu je nepodepisovala.Já myslela že se to musí podepsat každý rok pro OSSZ. A teď ten hlavní problém: potřebovala na sociálku potvrzení ročního příjmu kvůli přídavkům. Bývylý zaměstnavatel ji na potvrzení dal jen razítko a podpis, k tomu ji dal Potvrzení o zdanitelných příjmech /ZAPČ za 2009, ať si to vyplní sama. Na sociálce když jim to oboje předávala že neví jak to vyplnit ji vyhodili, že neexistuje. To by ale zůstala bez dávek, je samoživitelka. Takže i když si nepodávala DAP, vyplnili jsme do formuláře do příjmu hrubou (vím že má být čistá bez bonusu) a do kolonky tuším ap (pojištění zaplacené zaměstnancem) jsme vyplnili částku kterou ji on uvedl v potvrzení o příjmech. Je to velký problém? Jak jinak to má vyřešit? Děkuji předem