Dobrý den,
jak popisuje článek, vystavujete se riziku především v případě reklamace zboží. Nevztahuje se na Vás obecně záruka dle občanského zákoníku, tj. v případě nákupu zboží 2 roky (potraviny mají samostatnou úpravu). Více např: Reklamace podle občanského nebo obchodního zákoníku? Obojí je správně
Pokud nakoupené potraviny využíváte pro podnikání, je pro správce daně snadno dohledatelný objem Vaších nákupů (např. při místním šetření v Makru). Dalším problémem může být silniční daň, kterou někteří podnikatelé neplatí, protože tvrdí, že automobil k podnikání nevyužívají. Doklady v evidenci nemají nebo uplatní paušální výdaje. Zboží je ale třeba do provozovny z Makra přivézt. V takovém případě jednoznačně automobil použit byl. Nákupy na IČ to dokazují. Více: Nakupujete pro firmu a přesto neplatíte silniční daň? Můžete na to doplatit
Dagmar Kučerová ::)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
19. 10. 2011 10:23
Dobrý den, dnes jsem si přečetla tento článek: http://www.podnikatel.cz/clanky/nakup-na-ic-ma-sva-rizika/. Zajímalo by mě jak to je, když mám ŽL a jezdím nakupovat do Makra (hlavně potraviny)? Do daní si to nedávám. díky