Re: Napomenutí - neuspokojivé pracovní v
Upozornění zam-tele je jednostranný pracovněprávní úkon, Vy podepisujete pouze převzetí dokumentu, nikoliv souhlas s obsahem, takže Váš podpis není vůbec rozhodující, pokud nepřevezmete a nepodepíšete převzetí, tak zam-tel bu´d záznamem a podpisem svědka prokáže, že jste upozornění obdržela a nepřevzala nebo Vám ho zašle jako písemnost poštou do vl.rukou a má to platnost.
Re: Napomenutí - neuspokojivé pracovní v
Na podepsání nezáleží, pro zaměstnavatele je důležité, aby Vámn prokazatelně to napomenutí předal. Pokud s uvedenými výtkami nesouhlasíte, musíte to rozporovat - buď zaměstnavatele přesvědčit, aby vzal napomenutí zpět nebo se musíte bránit jinak - požádat Vaše obdoby, pokud v nich jste, nebo soudně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 10. 2010 8:39
Žádám Vás o radu, dostala jsem druhý dopis s napomenutím. Zaměstnavatel mne napopomíná, abych zlepšila své pracovní výsledky. Tímto, že odstraním nedostatky ve výkonu sjednané práce. Pokud tomu tak nebude do konce října, budu s uvedených důvodů propuštěna a to dle § 52 odst. 1 písm.f) popřípadě g). Proto mám dotas co se stane, když tento druhý dopis nepodepíši, když jsem první dopis podepsala? a jak to je s tím §52 co jsem kokala do zák.práce, tak je tam Vážné porušení a toho jsem se nedopustila. Mám tuhle práci ráda, pracuji zde již 4 rok a nerada bych oni přišla. Pracuji v pojišťovně a zaměatnavatel nepochopí, že lidé v této krizové době moc pojištění nechtějí a hlavně máme mnoho konkurentů. Pracuji denně 8 až 12 hodin, což myslím, že je dostatečné. Prosím poraďte mi , hlavně zda mám či nemám tento druhý dopis podepsat, a nebo zda na tom již nesejde.Předem děkuji.