Re: Dluhy mamky.
Pokud chcete mamince pomoct, můžete u jejich věřitelů přistoupit k dluhu a zaplatit to za ní. Pokud nemáte na zaplacení celé částky, dohodněte si s nima splátkový kalendář.
Pokud s tím nechcete mít nic společného, nejlepší bude, když s ní nebudete bydlet. Protože jednou přijdou exekutoři a odvezou všechno. Nebudou je zajímat řeči, že to či ono není maminky, ale vaše. Také mějte na paměti, že každým dnem se dlužná částka zvyšuje díky úrokům.
Další možností je, že se k ničemu nebudete hlásit a po smrti maminky se budete muset vzdát dědictví. To totiž padne na úhradu těch dluhů.
>>Pokud chcete mamince pomoct, můžete u jejich věřitelů
>>přistoupit k dluhu a zaplatit to za ní. Pokud nemáte
>>na zaplacení celé částky, dohodněte si s nima
>>splátkový
>>kalendář.
>>
>>Pokud s tím nechcete mít nic společného, nejlepší
>>bude, když s ní nebudete bydlet. Protože jednou
>>přijdou
>>exekutoři a odvezou všechno. Nebudou je zajímat řeči,
>>že
>>to či ono není maminky, ale vaše. Také mějte na
>>paměti, že každým dnem se dlužná částka zvyšuje díky
>>úrokům.
>>
>>Další možností je, že se k ničemu nebudete hlásit a
>>po
>>smrti maminky se budete muset vzdát dědictví. To
>>totiž
>>padne na úhradu těch dluhů.
Budu vám vděčná za názory, zítra jsem od 5 do 20 v práci. Děkuju moooc...
>To vše vím a mám to na mysli, ale co s ní dělat, aby
>ty dluhy nedělala? Mě napadá jen - promiňte??? -
>nějakým, asi zdlouhavým způsobem, přes doktory...
Jestli myslíte prohlásit jí nesvéprávnou jen na základě že dělá dluhy a utrácí,tak s tím u soudu asi moc nepochodíte.
Musela by být psychicky velmi nemocná, a stejně ty dluhy které udělala jako svéprávná nyní,tak to stejně bude muset uhradit.
Nyní když má už dluhy všude ,jistě bude v registru a nikde jí už nepůjčí.První po čem exekutor skočí bude plat-důchod,blokace účtu,nemovitost,a když nikde nic, teprve potom zabere movitý majetek - ten totiž zpravidla má nejmenší cenu a exekutor s tím má nejvíc starostí.Dnes už málo který exekutor zabere starou televizi,použitou elektroniku,koberec,nábytek....Je s tím moc práce a málo se vydraží,někdy vůbec.
O zrušení trvalého pobytu rozhoduje ohlašovna ve správním řízení při splnění zákonných podmínek a těmi jsou zánik užívacího práva k objektu a nebo neužívání objektu. Vše je povinností ohlašovně prokázat. Místem trvalého pobytu občana, jemuž byl údaj o místu trvalého pobytu zrušen, se stává po nabytí právní moci rozhodnutí adresa sídla ohlašovny, v jejímž územním obvodu byl občanovi trvalý pobyt zrušen.
Zrušení trvalé pobytu se může i na základě neužívání objektu? Prosím, kde k tomu najdu víc informací? Moje mamka je v obrácené situaci jak tady tazatelka. Sestra (její dcera) na adrese trvalého pobytu roky nebydlí, o dům se nestará, daň z nem.neplatí, vše obstarává mamka. Sestra dělá dluhy, její dcery taky (pokuty z MHD, ..) a vše chodí na adresu trvalého pobytu, tedy to dostane do schránky mamka, která už je z toho na nervy. Za sestru už zaplatila statisíce, neustále chodí exekutoři a obsílky a pořád není konec. Trochu by to asi komplikoval fakt, že dům mamka darovala před cca 15 lety mé sestře, tedy dům je sestry a mamka má na KN věcné břemeno dožití. Díky.
Taky si myslím, že je to záježitost pro psychologa. Majetek nemá, skoro spadlej minidomek a tam 100 let starou televizi a desetitisícové dluhy. Aby nedošlo k omylu - já jsem od ní viděla pár sladkostí pro děti. Nic víc. Jde mi o to co s ní budu dělat až ji i z totohle domku vyhodí.
No já sice problémy tohoto druhu nemám, ale měla jsem zase jiné problémy s otcem, když umřela maminka. Každý to snáší jinak, ale jako první jsem kontaktovala a smluvila si schůzku s jeho obvodní lékařkou a ta mi opravdu velmi pomohla a taky poradila na jaké instituce je možnost se obrátit. Takže, nevím jestli vám to pomůže, (i když určitě víc, než brečení, tím ani sobě, ani mamince nepomůžete vůbec) ale určitě tím nic nezkazíte, když si domluvíte schůzku asi s obvodním lékařem mamky (nebo pokud třeba nemá jiného lékaře, kterému by více důvěřovala) a nejprve celou situaci proberete s ním. Možná třeba pomohou nějaká antidepresiva, nevím, opravdu si zrovna toto nedokážu představit, ale určitě bych to aspoň zkusila. Přeju vám hodně síly, mně trvalo víc jak 2 roky, kdy jsem na těchf antidepresivech byla i já, než se situace normalizovala. Hlavně už něco podnikněte,protože sama víte, že bez odborné pomoci se neobejdete ani jedna. Prostě bych začala u těch lékařů, třeba i vy máte nějakého, kterému toto všechno můžete sdělit a nebojte se, určitě vám nějakou radou nebo odkazem na odborníky pomůže.
možná by pomohlo, kdybyste mamce vysvětlila, jaké problémy tímhle způsobuje vám. zanechat někomu po sobě pouze dluhy, to je hodně špatná životní bilance. určitě by to nechtěla...namalujte toho čerta pěkně velkého a vystrašte ji. mohlo by to pomoct. mám s tchyní obdobný problém, ale zatím to nedošlo až tak daleko, jen k pravidelnému přečerpávání účtu do mínusu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 10. 2010 18:58
Prosím o radu. Před šesti lety mi umřel taťka. Mamka se s tím dodnes vyrovnává tím, že se snaží být štˇastná. Spočívá to v tom, že kupuje všem svým vnoučatom hory kokyn, zve kámošky na chlebíčky a tak. Na argumenty, že na to nemůže mít říkala nestarej se. Dnes jsme konečně došly k závěru - má dluh u Home Creditu a už jí nechcou půjčít, to stejný u Cetelem, přiznala dluhy 11 tisíc u několika kámošek. Věřím tomu, že ani toto není vše . Co s tím??? Sama přiznala. že ani sama neví, kde všude... Poradíte ???