Průměr na dovolenou-předcházející nemoc

• (neregistrovaný)

25. 10. 2010 10:44

Pokud zaměstnanec za III.Q. odpracoval pouze 2 dny(1. a 2.7.), pak byl celou dobu nemocen přepočítal mi program průměr pro náhrady pro IV.Q.2010 na 0 Kč.Dnes nastoupil do práce a od zítra si bere dovolenou. Jaký průměr použiji pro dovolenou? Má měsíční mzdu. Mám použít průměr za II.Q.-kdy ještě pracoval nebo pravděpodobný průměr-měsíční mzda děleno hodinami za říjen? Pokud pravděpodobný, mám dělit 160 hodinami nebo 168 hodinami(vč. svátku?)děkuji, jsem začátečník.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 10. 2010 14:43

olla (neregistrovaný)

Re: průměr na dovolenou-předcházející ne
      Pokud zaměstnanec neodpracuje v rozhodném období 21 dnů, budete počítat pravděpodobný průměr. Jakým způsobem budete postupovat při jeho stanovení by mělo vycházet z vnitřní směrnice,
      prot tento účel zpracované.
      Máte možnost buď stanovit průměr tomuto zaměstnanci v obdobné výši, jaké dosáhl zaměstnanec, zařazený na stejné pozici, nebo tento průměr stanovite z předpokládaného výdělku, kterého by zaměstnanec dosáhl, kdyby byl býval v rozhodném období pracoval. To zn., že vezmete v potaz nejen mzdu, kterou by býval dosáhl ale také všechny další složky mzdy, na které by měl nárok. Např. osobní přípl. výkonnostní prémie atd.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).