Výpověď ze strany zaměstnance

• (neregistrovaný)

26. 10. 2010 15:06

Dobrý den, mám jednoduchou otázku chci podat výpověď ze strany zaměstnance a to z důvodu stěhování o 110km. Pokud toto podám a výpověď bude ke dni 31.12.2010 budu mít nárok na podporu v nezaměstnanosti? Někde jsem slyšel že od 1.1.2011 se při podání výpovědi ze strany zaměstnance podpora vyplácet nebude. Jsem zaměstnán více jak 1 rok.
    Děkuji za odbornou odpověď

Lukáš Polívka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 10. 2010 15:10

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Výpověď ze strany zaměstnance
      Co bude od 1.1.2011 Vám nikdo zaručeně dnes neřekne.
      Jinak - správně by neměla změna působit zpětně, ovšem u nás už je všechno možné.. :-)Můj názor - pokud potřebujete skončit pr.pom. z důvodu stěhování, podejte výpověď.Nemyslím si, že nebudete mít problém s tím,že jste podal výpověď, návrh, o kterém se zmiňujete nemůže projít z objektivních důvodů.

• 26. 10. 2010 15:13

pája

Re: Výpověď ze strany zaměstnance
      součástí balíčku opatření MPSV je i moment, kdy zaměstnanec skončí výpovědí nebo dohodou, ale:
      1. zatím je to návrh, nikdo nedokáže odhadnout, zda a případně od kdy bude změna ZP uvedena do praxe, musí jako novela ZP projít legislativním procesem
      2. pokud projde v navrhovaném znění, tak by v takovém případě měl zaměstnanec nárok alespoň na sníženou podporu, a to ve výši 45% z prům.čistého měs.výdělku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).