Re: prohlášení - neuplatňuje slevu na po
Záleží na něm, jestli podepíše nebo nepodepíše prohlášení. Může ho podepsat a nemusí požadovat žádné slevy. V tom případě budete danit zálohovou daní bez uplatńování veškerých slev, na konci roku resp. na začátku příštího vystavíte potvrzení o zdanitelných příjmech a on si slevy uplatní v DP. Když nepodepíše, tak v měsících, kdy by měl příjem menší než 5.000,- (nemoc a pod.) tak bude daň srážková a příjem z těchto měsíců se mu nedostane do DP.
Děkuji moc, jen mi vrtalo v hlavě, jestli mu to mám vnucovat?:)))
Blanka
Nikomu bych nic nevnucovala, jenom bych podala informaci. Ono by se totiž mohol stát, že když by byla v některém měsíci mzda menší než 5.000,-, tak by byla daň srážková a vašemu milánkovi by někdo poradil, aby podepsal zpětně prohlášení, že tak může uplatnit mzdu i když byla daň srážková. A opravovat to potom není nic příjemného.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 11. 2010 11:08
Dobrý den, prosím o konzultaci, nastupuje pracovník do zaměstnaneckého poměru, má živnost, nechce slevu na dani a a ni na dítě. Jsem se teď zarazila? Musím mu dávat podepisovat prohlášení? kde neuplatnuje slevu na poplatníka a ani na dítě?
Děkuji Blanka