Re: pracovní smlouva -chyba? Pájo a jiní
Ještě mě napadlo...smlouva je sjednána na půl roku s tím, že budeme prodlužovat, pokud bude oboustraný zájem...mám počkat na ten dodatek a tam dopsat ? Nebo zkusit v tom dodatku předělat na týdenní 35 hod. týdně? Prosím celé odpoledne prohledávám diskusi a už jsem šílená...
Takhle to vypadá když nad vámi někdo stojí a chce to hned...honem honem ( samozřemě mě to neomlouvá ) Díky všem za rady.
Ale tato informace přece není povinným údajem pracovní smlouvy. Klidně ji dejte zaměstnanci jako informaci podle § 37. Já v tom žádný problém nevidím. Pracovní smlouva musí obsahovat pouze - druh práce, místo výkonu práce a den nástupu do práce. Ostatní skutečnosti mohou být v oné "informaci".
Třeba máte vypracovanou vnitropodnikovou směrnici -mzdový a pracovně právní předpis , kde je uvedena pracovní doba a počet pracovních dní v týdnu, v tom případě bych to také neřešila a zaměstnankyni odkázala na tento vnitropodnikový předpis.
Teoreticky ano, ale zaměstnavatel musí někde mít podchyceno, že zaměstnanec s ní byl prokazatelně seznámen, nelze zaměstnankyni jen odkázat na tuto směrnici, protože to by ji musel zase písemně informovat, že tato směrnice existuje. Jednodušší mi přijde všechny chybějící údaje dát písemně zaměstnanci a kopii s podpisem zaměstnance, že tuto informaci převzal, založit do spisu.
ý
>>>Tak vám doporučuji si taky ten § 37 přečíst. Zejména
>>>odst. 1, písm. c)
>>opravuji překlep - písmeno e)
>
>a vy nepovažujete vnitropodnikovu směrnici za písemnou
>informaci???
jak můžete takovou kravinu vůbec pustit do světa? Asi Vám ZP nic neříká- viz výše § 37, možnost odkazů na právní předpis, KS nebo vnitř.předpis... ale pís. informace je stále pís.informace. Kupte si ZP.
Pro tazatelku:
zpracujte pís.informaci dle § 37 ZP, už to bylo zde napsáno, uveďte dle e) týdenní PD a rozvržení a je vše zažehnáno.Blbostí o vnitř.předpisech výše si nevšímejte, to jsou jen takové výkřiky do tmy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 11. 2010 19:50
Dobrý den,
prosím poradíte?
Vypracovala jsem pracovní smlouvu...vše v pořádku, až na úvazek.
Napsala jsem pracovní doba: 7 hod denně. Paní již pracuje je podepsáno a dnes jsem si všimla že mi tam vypadlo 5 dní v týdnu.
Mělo být: 7 hod denně 5 dnů v týdnu...
Poradíte co s tím.....
Nechat si přinést i tu druhou smlouvu a dopsat?
Nebo to vyplyne z kontextu, že to tak bylo myšleno....
Děkuji za každou radu...
Zoufalka