Nepředání dokladů - présím o radu

• (neregistrovaný)

13. 11. 2010 11:00

Přeji všem dobrý den a prosím o radu.
    Můj syn koupil akciovku již na začátku března, mám jen zápis z valné hromady a změně majitele (stručně), bylo mu slíbeno, žeúčetnictví dostane předáno,ale pořád nic. Zjistila jsem,že firma byla prodána 1x v říjnu 2009 novému majiteli, který již neměl žádné aktivity, neudělal aspoň nulové DPH za IV.Q.2009 a firmu prodal mému synovi, on však není zkušený a tak nebylo uděláno DPPO za 2009,ani není podle čeho,doteď nemáme účetnictví r.2008+09,kdy firma podnikala za původního majitele. Nyní chci po původním majiteli,aby mi účetnictví předal,abych mohla dořešit resty na FU a pod. On mi to však odmítl a přitom mám meilem potvrzeno od jeho externí účetní, že celý r.2009 je u ní i s doklady. Jak mám v tomto případě postupovat, co se dá dělat? Navíc mám zjištěno,že za firmu není uhrazeno DPPO 2008 a zřejmě bude i dosti velký dluh za 2009. Ale on prostě doklady nechce vydat. Prosím o radu, návod, pokopnutí jak to řešit na FU a jiných úřadech, když se nemám čeho chytnout a mám jen kopie r.2008 a půlky 2009 z FU. Děkuji moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).