Re: změny zák. o zaměstnanosti
Jen doplním, že senát návrh tohoto zákona schválil a nyní čeká na podpis prezidenta.
Těch změn je tam ještě víc - např. náhradu mzdy při dočasné prac.neschopnosti bude zaměstnavatel hradit v délce 21 dnů a další.
Jen by mě zajímalo, jak to bude například v případě nadbytečnosti, když zaměstnanci nebude dána výpověď, ale dohoda z těchto důvodů... Je či není to vážný důvod pro neposkytnutí podpory? A pokud bude odstupné vyplaceno ne v násobcích měsíční mzdy, ale konkrétní částkou, budou také podporu rozpočítávat na část měsíce? No, to to bude vypadat... , jak znám úředníky, sami nebudou vědět co jak platí :O(
Re: změny zák. o zaměstnanosti
>Jen doplním, že senát návrh tohoto zákona schválil a
>nyní čeká na podpis prezidenta.
>Těch změn je tam ještě víc
Já jsem zkopíroval jen z.o zaměstnanosti, jistě další následují, ale ty už jsem nepsal.
- např. náhradu mzdy při
>dočasné prac.neschopnosti bude zaměstnavatel hradit v
>délce 21 dnů a další.
>Jen by mě zajímalo, jak to bude například v případě
>nadbytečnosti, když zaměstnanci nebude dána výpověď, ale
>dohoda z těchto důvodů..
spadne do toho, uzavřel dohodu a je to vážný důvod
>pro neposkytnutí podpory?
ANO
A pokud bude odstupné
>vyplaceno ne v násobcích měsíční mzdy, ale konkrétní částkou,
>budou také podporu rozpočítávat na část měsíce? No, to
>to bude vypadat... , jak znám úředníky, sami nebudou
>vědět co jak platí :O(
nezbývá než tiše souhlasit a doufat, že snad někda bude lépe.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
15. 11. 2010 16:55
Přehled nejdůležitějších změn v zákoně o zaměstnanosti
Zdroj: Verlag Dashöfer
V tomto příspěvku Vás seznámíme s nejdůležitějšími změnami, které navrhovaná novela zákona o zaměstnanosti přinese do našeho právního řádu od 1. ledna 2011.
1. Vyloučení možnosti pobírání podpory v nezaměstnanosti v souběhu s výkonem tzv. nekolidujícího zaměstnání
2. Poskytnutí podpory v nezaměstnanosti až po uplynutí doby, která odpovídá výši odstupného, odbytného nebo odchodného, které mu přísluší
3. Snížení podpory v nezaměstnanosti uchazeči o zaměstnání, který před zařazením do evidence uchazečů o zaměstnání bez vážného důvodu ukončil poslední zaměstnání sám nebo dohodou se zaměstnavatelem
4. Rozšíření vážných důvodů pro účely zákona o zaměstnanosti o vážný důvod spočívající v okamžitém zrušení pracovního poměru zaměstnancem podle § 56 zákoníku práce
5. Zavedení překlenovacího příspěvku na podporu zahájení samostatné výdělečné činnosti osobami, které jsou vedeny jako uchazeči o zaměstnání