Re: Chyba při výúčtování zálohy
Jestli dobře rozumím Vašemu dotazu, tak v roce 2009 máte zaplacenou zálohu a v roce 2010 daňový doklad na upgrade softwaru na rok 2010? Pak ale nevidím problém - zaúčtujte na 518, odečtěte DPH 343/ proti 321 a zároveň odečtěte zaplacenou zálohu 321/314. DPH můžete odečíst 3 roky od DUZP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 11. 2010 17:38
Dobrý den,
prosím Vás o radu a o názor. V loňském roce jsme v říjnu uhradili zálohovou fakturu na upgrade účetního systému na rok 2010. Opomněli jsme ale zaúčtovat vyúčtovací fakturu (daňový doklad).
Dnes jsem zkontroloval účet 314 - Poskytnuté zálohy a tato uhrazená záloha mi na něm vysí (převedla se tam přes počáteční stav účtu). Jde mi o to, jakým způsobem to teď provést a zálohu vyúčtovat. Náklad, protože se jedná o upgrade software v tomto roce stejně padnou do letošního roku.
Daňový doklad jsem si od výrobce SW vyžádal. Mohu teď např. interním dokladem vyúčtovat zálohu do nákladů a přiložit k němu opis vyúčtovací faktury? DPH uplaťnovat nebudu... Je to takhle možné provést? Podle mého není velký problém, že v r. 09 nebylo účtováno na náklady příštích období.
Děkuji