Re: Dovolená při zkrácené pracovní době
K žádnému krácení nedojde.Při čerpání dovolené bude placená náhrada podle délky směny, která odpadla. To zn. nárok stejný,náhrada mzdy podle úvazku.
Spíš je zajímavá Vaše "úprava" týdení stanovené prac.doby . K té může dojít jen za předpokladu, že nedojde ke snížení mzdy. Z toho vyplývá vyrovnání tarifů.
k snížení prac.doby samozřejmě dojít může,v tomto bodě pravdu nemáte a ani v tom,že se nepokrátí nárok na dovolenou. vím,že jsem to někde četla,ale vůbec to nemůžu najít,tak se ptám zde,ale prosím,aby mi odpověděli jen ti,kdo o tom opravdu něco ví.
Nárok na dovolenou se opravdu krátit nebude - bude stejný počet dní, pouze náhrada bude proplácena nikoliv za 8 hodin, ale podle skutečné doby, kterou v daný den budete pracovat. Čili např. budete pracovat Po- ct po 6 hodinách a v pátek 8 hodin, tak budete-li čerpat dovolenou Po-ct, dostanete náhradu za 6 hodin/den, budete-li čerpat v pátek, dostanete náhradu za 8 hodin. Nárok na 20 dní za rok nebude nijak dotčen.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 11. 2010 13:39
Dobrý den, mám dotaz ohledně dovolené. Od 1.1.2011 najíždíme ze 40-ti hodinové prac.doby na 32 hod/týden a chci se zeptat,podle jakého pravidla se nám bude krátit nárok na dovolenou, když máme základní výměru 20 dní a to opatření na zkrácenou prac.dobu bude trvat od 1.1.-28.2.2011.
Prosím, víte někdo a můžete mi poradit?
Předem děkuji.