Re: nerovnoměrně rozvržená prac.doba-nem
protože neodpracoval 60 dní, nevznikl mu nárok na ročí výměru dovolené, pouze na dovolenou za odpracované dny - tedy 2,5 dne.Pokud by ještě do konce roku odpracoval 11 směn, vznikl by mu celoroční nárok, který byste krátil. V případě, že je neodpracuje, nic krátit nebudete, bude mít nárok na těch 2,5 dne dovolené.
Re: nerovnoměrně rozvržená prac.doba-nem
Bohužel jsem se musel na delší dobu odmlčet. Děkuji za odpověď. Chápu to tak, že pokud nemá nárok na celoroční výměru dovolené, ale pouze za odpracované dny, tak se dovolená již nekrátí z důvodu nemoci? Zmátla mě předchozí odpověď a tak se omlouvám jest-li někomu budu připadat natvrdlý. Díky a hezký večer Jarda
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 11. 2010 20:10
Pracovník s nerovnoměrně rozvrženou pracovní dobou:
pracuje 5 dní v týdnu, 12hodinové směny, dalších 5 dní volno
roční nárok na dovolenou jsem vypočítal na 13,5 dne (pracuje u mne již delší dobu)
v letošním roce odpracoval pouze 49 dní
od 15.4.2010 je nemocný a zřejmě bude nemocný až do konce roku
Jaký má nárok na dovolenou? 1/12 za každých 21 odpracovaných dní ? vychází mi to asi na 2 nebo 2,5 dne, je to možné?
A teď vzhledem k dlouhodobé nemoci by se měla ještě dovolená asi pokrátit, za 100 neodpracovaných směn 1/12 a za dalších 21 také 1/12. Tzn, že musím spočítat jeho naplánované směny do konce roku a podle toho krátit dovolenou? Je to tak správně? Vychází mi, že neodpracuje do konce roku 125 směn, takže pokrátím o 2/12?
Díky moc za radu Jarda