Re: Starobní důchod
Sepsat dohodu o ukončení PP, pokud nedal výpověď, protože on klidně může pracovat dál, není povinnen PP ukončit a ani Vy s ním
nemůžete PP z důvodu odchodu do důchodu. Ale to asi víte. jinak
vše jako ostatní zam-ci , tj. zápočtový list, ELDP, odhlásit SP,ZP, na ZP D.
Dáte klasické ukončení PP dohodou § 49, ale s tím musí přijít zaměstnanec, že chce ukončit PP. Pokud chce dál pracovat, tak přiznání důchodu není důvodem k ukončení PP.
Ale to není vaše povinnost sepisovat dohodu, zaměstnanec si buď musí požádat o ukončení prac. poměru dohodou, vy na to napíšete jen, že souhlasíte, nebo pokud nesouhlasíte (na to máte plné právo) tak musí zaměstnanec dát výpověď z pracovního poměru a prvním dnem následujícího měsíce mu začne běžet výpovědní doba, která trvá 2 měsíce, takže jeho pracovní poměr , z ohledu na to, že mu již byl přiznán důchod, skončí 31.1.2011. Viz vše v zákoníku práce, zde nahoře na liště v sekci zákony.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 11. 2010 7:28
Prosím Vás náš zaměstnanec jde od 29.11.2010 do starobního důchodu. Tudíž je 28.11.2010 jeho posledním pracovním dnem. Donesl mi rozhodnutí OSSZ.
Je to můj první zaměstnanec, který takto končí pracovní poměr.
Vím,že ho odhlásím na OSSZ, zdravotní pojišťovně a dál vůbec netuším co ..Jestli normálně zápočtový list..
Prosím poradíte mi někdo jak správně ukončit pracovní poměr..