Re: dotaz pro externí účetní.
Za jedny peníze neomezený počet firem - Pohoda
daňová evidence i účto
nevím jestli ještě nabízí slevu po předložení ŽL na účetní služby ...
děkuji moc za odpovědi, uvařžuji o založení ŽL a tak řeším nějaké praktické věci. co se týká účetního programu Pohoda zdá se mi být hodně zajímavý, ale nikdy jsem v něm neúčtovala.zkusím stáhnout demoverzi a vyzkoušet ji. jaký je váš názor na POHODU?
SW Pohoda
Záleží také na činnostech účtovaných firem.
Např.pokud budete potřebovat sledovat splátkové kalendáře, tak to Pohoda neumí. Musela byste každou splátku zaúčtovat zvlášť. V současné době zrovna problém u firem, které např. mají splátkové kalendáře od OSSZ, splátky jsou samozřejmě jiné než zaúčtované předpisy závazků z mezd.
Občas chyby - v loňském roce se u jedné firmy započetl odpis roku 2008 u jednoho majetku do odpisů roku 2009 v tabulce, která je podkladem pro daňové přiznání. Konzultace na hotlince i zaslání dat - nic nepomohlo, chyba u jedné u účtovaných firem stále.
Více pracovních poměrů jednoho pracovníka v základní verzi POHODA - také problém, musela byste si dokoupit mzdový program PAMICA.
Pro někoho nesystematické názvy předkontací. Naštěstí je lze přepsat vlastními zkratkami - nejlépe rovnou čísly účtů.
Velice důležité je prvopočáteční nastavení. Abyste si připravila "logickou" účetní řadu, číselnou řadu atd.
Saldo – v podstatě nahrazuje dokladovou inventuru. Jen se musí dodržet zásada, že každý, kdo je zapsaný v adresáři, má vyplněný IČ.
Jinak je to program uživatelsky příjemný a např.likvidace závazků a pohledávek z banky je úplně pohádková. Dobré vyhledávání. V podstatě stačí do sloupce napsat začátek hledaného výrazu nebo částky a slovo se vyhledá.
Také jsem moc spokojená s tímto programem a nedám na něj dopustit, to se opravdu účtuje úplně v pohodě :)...
A že se najdou nějaké chyby? Ještě se mi to naštěstí nestalo. I když po zkušenostech s mým předchozím programem, kde jsem na chyby narazila, tak jsem zvyklá si ještě třeba jen tak pro mojí jistotu přepočítat odpisy nebo nějaké mzdy a tak. Ale jinak bych program už neměnila, jen mě mrzí, že v něm nejdou účtovat obce, to musím v Gordicu a to je úplný opak a s ním nejsem spokojená ani trochu.
Děkuji za zprávičku, ale já bych potřebovala, aby to viděl klient když mu pošlu sjetinu pen. deníku. V dřívějším programu jsem to měla i na vytisknutém výkazu.
>>>Také jsem moc spokojená s tímto programem a nedám na
>>>něj dopustit, to se opravdu účtuje úplně v pohodě
>>>:)...
>>>
>>>A že se najdou nějaké chyby? Ještě se mi to naštěstí
>>>nestalo. I když po zkušenostech s mým předchozím
>>>programem, kde jsem na chyby narazila, tak jsem
>>>zvyklá
>>>si
>>>ještě třeba jen tak pro mojí jistotu přepočítat
>>>odpisy
>>>nebo nějaké mzdy a tak. Ale jinak bych program už
>>>neměnila, jen mě mrzí, že v něm nejdou účtovat obce,
>>>to
>>>musím v Gordicu a to je úplný opak a s ním nejsem
>>>spokojená ani trochu.
>>Také jsem s pohodou spokojená, jen jsem nepřišla na
>>to, když účtuji firmám za vedení účetnictví podle
>>položek, kde vytisknu deník, kde je počet položek
>>uveden.
>>Nemáte s tím někdo zkušenost?
>V peněžním deníku jsou řádky očíslovány, a čísla
>vidíte vlevo v prvním sloupci. Když stojíte na jakémkoliv
>řádku, tak dole vidíte např. 15/260 - 15.řádek z 260.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 11. 2010 8:55
asi to bude znít hloupě ale chci se zeptat pokud vedete víc firem najednou dejme tomu pár malých živnostníků a dvě tři s.r.o.
máte nakoupen účetní program pro každého klienta zvlášť, nebo lze zakoupit jednu licenci a pak namnožit jak je třeba...nevím jestli jsem se dobře vyjádřila.