Re: Dohoda o rozv. PP
Tak to ano, já to počítala špatně. Děkuji
Ve smlouvě neměl zkušební dobu - smlouva byla sepsána na dobu určitou od 12.10.10 do 31.12.10.
Re:Okamžité zrušení PP !!
No tak to ovšem mění siutaci !!! On nemůže jen tak nepříjít do práce . Pokud nepožádal o ukončení PP dohodou k určitému datu a zaměstnavatel nevyjádřil souhlas (tak ho dát nemusí) tak vy žádnou dohodu o ukončení psát nebudete a pěkně mu budete sázet "áčka" a po 5 dnech okamžitě zrušíte pracovní poměr dle § 55 a zapíšete to do zápočtového listu. Navíc můžete po něm požadovat náhradu škody, kterou nechozením do práce způsobil. Zaměstnanec nemůže, pokud nemá zkušební dobu jen tak "oznámit, že končí", práce není holubník a platí nějaká pravidla, a to nejen pro zaměstnavatele , ale i pro zaměstnance. !!!
Ano, napíšete tomu exekutorovi. Pokud nějakou mzdu bude mít, tak už musíte srážku vypočítat, srazit a deponovat na Vašem účtu. To tam taky napište. A nezapomeňte tu exekuci zaznamenat do zápočťáku.
(Pokud mu chcete vyjít vstříc, tak tu dohodu o ukončení dnem 25.11. sepište. Když ale ne, tak mu dávejte ta áčka, jak bylo řečeno. Za každý den áčka ale musí být odvedeno ZP - to mu srazíte ze mzdy. A také mu můžete za neoml. absenci zkrátit dovolenou, tzn. že mu nebudete žádnou proplácet.).
My mu určitě vyjdeme vstříc, ale dnes mu pořád voláme, abychom se na něčem dohodli a on nám nebere ani jeden telefon, takže pořád nevím na čem jsem. Nezbývá mi nic jiného než čekat a pak mu dávát ta áčka jak mi radíte. Nemám ráda něco řešit ve zlém a nějak ublížit.
Zkuste mu poslat dopis (na adresu,kde by se měl zdržovat, obyčejně, hlavní je,aby si ho přečetl), že PP nebyl řádně ukončen, dni nepřítomnosti mu mohou být vykazovány jako neomluvená absence, může být zkrácena dovolená a případně po něm soudně vymáhána náhrada škody a ať se okamžitě dostaví vše vyřešit. U nás to většinou zabralo, druhý den byli na personálním. Hlavně to vyřešte co nejdřív, dokud je z čeho srážet!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 11. 2010 9:52
Zaměstnanec u nás pracuje od 12.10.10, včera večer oznámil, že končí, pracoval ještě 25.11.10 a dnes nepřišel. Takže napíši dohodu o rozv.PP (měl sml.na dobu urč. do 31.12.10). A co když mi ji nepřijede podepsat-co dál. Asi mu musíme vyplatit dovolenou (20 dní za rok)- 3 dny. Nikdy jsme takový případ neměli, takže přesně nevím. Děkuji za odpověď.