Re: Ukončení PP ze zdravotních důvodů
Jestliže pracovnici bude ukončena zároveň s podpůrčí dobou i neschopenka, musí následující den nastoupit do práce. Vy ji pošlete k závodnímu lékaři, ten vydá posudek, zda práci může vykonávat nebo ne. Pokud ne, dáte jí výpověď podle § 52 písm. e) bez nároku na odstupné.
Opravdu dle §52 písm. e) není nárok na odstupné??
>
>>>
>>>Jistěže ne, problém, že nemůže vykonávat práci má
>>>zaměstnanec, nikoli zamětnavatel. Jinak by bylo,
>>>kdyby
>>>ho
>>>do 15 dnů nepřevedl na jinou práci a nechal ho dělat
>>>práci dosavadní.
>>Jen doplním, že to je podle § 56 odst. 1). Pak by mu
>>vznikl i nárok na odstupné podle § 67! Tak pozor!
>
>tak pozor, u § 56 žádný odst. 1 už dávno není.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 11. 2010 22:09
Dobrý den, mohl by mě někdo poradit???? Naše zaměstnankyně má podpůrčí dobu do 30.11.2010. Přišla mě sdělit, že odchází do plného invalidního důchodu. Poslala jsem ji k našemu lékaři na preventivní prohlídku. Zaměstnankyně tvrdí, že jí říkali na soc., že jí musíme při plném inv. důchodu vést v evidenci až 1 rok. Nechce nám podepsat ukončení PP dohodou. Můj zaměstnavatel jí zase nechce plati podle par.52 ZP odst. e) výpověď ze zdravotních důvodů, protože prý jí nebude platit žádné odstupné. Takže zaměstnankyně mě nepodepíše žádné ukončení a zaměstnavatel mě nepodepíše výpověď zaměstnavatele s odstupným... Prosím kdo mě poradí, co mám v takovém případě dělat???