Re: Mám nárok na proplácení přesčasu,kdy
>mám ve smlouvě níže uvedeno?Neproplácejí mi
>přesčasy.Mám na ně nárok?Je níže uvedená formulace podle našeho
>zákona?Aa zároveň mám místo výkonu prace u nas ve
>mestě, ale jezdim s náklaďákem po celé ČR. Mám tedy nárok
>na cestovní náhrady? Děkuji
>Zaměstnavatel nezavazuje poskytovat zaměstnanci mzdu s
>přihlédnutím k práci přesčas. Zvýšená mzda ani
>náhradní volno za práci přesčas v níže uvedeném rozsahu
>zaměstnanci nepřísluší.
Tato část pr.smlouvy je neplatná.
Zaměstnavatel a zaměstnanec
>současně sjednávají podle §5odst.2 zákona o mzdě, pracovní
>pohotovosti a o průměrném výdělku, že zaměstnavatel může
>v rámci stanoveného limitu práce přesčas nařídit
>zaměstnanci práci přesčas nejvyšším možném rozsahu 150
>hodin v kalendářním roce a tento limit je zohledněn ve
>výši hrubé mzdy uvedené v této smlouvě.
Pravděpodobně máte cit.zákon o mzdě z doby uzavírání Vaší prac.smlouvy, tento zákon od 2007 zrušen.
Není možné stanovit mzdu s přihlédnutím k předpokl.limitu přesčas , toto neplatí, šlo to jen u stanovení platu u vedoucích zaměstnanců.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 11. 2010 21:29
mám ve smlouvě níže uvedeno?Neproplácejí mi přesčasy.Mám na ně nárok?Je níže uvedená formulace podle našeho zákona?Aa zároveň mám místo výkonu prace u nas ve mestě, ale jezdim s náklaďákem po celé ČR. Mám tedy nárok na cestovní náhrady? Děkuji
Zaměstnavatel nezavazuje poskytovat zaměstnanci mzdu s přihlédnutím k práci přesčas. Zvýšená mzda ani náhradní volno za práci přesčas v níže uvedeném rozsahu zaměstnanci nepřísluší. Zaměstnavatel a zaměstnanec současně sjednávají podle §5odst.2 zákona o mzdě, pracovní pohotovosti a o průměrném výdělku, že zaměstnavatel může v rámci stanoveného limitu práce přesčas nařídit zaměstnanci práci přesčas nejvyšším možném rozsahu 150 hodin v kalendářním roce a tento limit je zohledněn ve výši hrubé mzdy uvedené v této smlouvě.