Re: prosím Mzdové - lze to?
- zajímalo by mne, jak může být mzd.výměr součástí vnitř.předpisu, co to je za pitomost? Mzd. výměr je jeden ze způsobů, jak stanovit zam-ci mzdu, zpracuje se a předá zaměstnanci.
Je-li mzda MV stanovena, tak záměr krácení mzdy za PN, nepl.volno a pod. je protiprávní, postih zam-ce za A je možný zákonným způsobem a ne snižováním mzdy, stanovené MV. Ten může zam-tel měnit dle svého uvážení za dodržení ust. ZP a NV 567/2006.
Ten Váš zaměstnavatel je asi exot.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 12. 2010 19:10
Prosím o radu : zaměstnavatel nemá v pracovní smlouvě se zam-cem sjednanou mzdu, je zde odkaz na mzdový výměr, který je součástí vnitřního předpisu. Nyní chce zaměstnavatel do vnitřního předpisu zakomponovat, že tarifní sazba může být snížena, pokud za-nec ve třech po sobě jdoucích násl. měsících má větší absenci jak 50 hod. (nemoc, neoml. absence nepl. volno apod) , nebo se v měsíci nebude podílet na výnosech spol. alespoň 50%
Mně se to ale moc nezdá, můžete mi k tomu poskytnout Vaše názory? Mohu snižovat hod. tarif, i když s tím zam-nec souhladí z takovýchto důvodů?
Děkuji