Návrat do zaměstnání po rodičovské 3 rok

• (neregistrovaný)

3. 12. 2010 16:44

Dobrý den, prosím v březnu mi končí RD, nyní jsem psala zaměstnavateli oznámení o plánovaném návratu. Zaměstnavatel odpověděl, že oddělení call centra, které jsem vedla se sloučilo s jiným a změnily se požadavky na vedení, mám poslat životopis a oni posoudí, zda-li vyhovuji jejich požadavkům, prý má zaměstnavatel právo po čtyřech letech (před mateřskou a rodičovskou jsem měla neschopenku na rizikové těhotenství) posoudit zda-li jeho požadavkům vyhovuji. Předpokládám, že má úmysl dát mi výpověď. Prosím jaká mám práva, jedná se mi hlavně o odstupné, neboť v tomto případě nemá smysl za každou cenu setrvávat, z hlediska obou stran. Na co si dát pozor při výpovědi, abych odstupné dostala. Myslím, že se jedná o zrušení původního místa nebo se mýlím? Můžete mi prosím pomoci radou?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 12. 2010 17:18

yx (neregistrovaný)

Re: Návrat do zaměstnání po rodičovské 3
      Projděte si zde historii, určitě najdete odpovědi na všechny otázky.

• 4. 12. 2010 0:58

v.e.n.d.y.

Historii pročtěte, stačí dát do vyhledávače heslo "návrat po RD", ale pokud jste stále zaměstnancem, platí Vaše pracovní smlouva a musí Vás zaměstnat podle ní. Nemusí Vám dát stejnou "židli", ale práci na kterou Vás kdysi přijali. Pokud ji pro Vás nemají, jste nadbytečná a máte nárok na 2 měsíční výpovědní lhůtu a 3 měsíční odstupné.

• 4. 12. 2010 8:09

xy5

ano, mohou Vám dát výpověď §52c Zp, tudíž náleží odstupné § 67/1 Zp
      pokud by po dobu výpovědi neměli pro Vás práci, pak Vám náleží náhrada ve výši průměr. výdělku (§208 Zp)
      průměr. výdělek stanoví ve Vašem příp. jako pravděpodobný (§355 Zp)
      můžete se také dohodnout na uk. PP k určitému dni (§ 49 Zp) - ve Vašem zájmu je, aby byl uvedený důvod skončení PP, pokud bude, máte nárok na odstupné, pokud bude bez důvodu, není nárok na odstupné
      ještě pozor, pokud půjdete na ÚP (výpověď - vyšší podpora, dohoda - nižší podpora), ale bude to ještě komplikované o výplatu, resp. nevýplatu za měs., za kolik jste dostala odstupné (ale zase by se to mělo o ty měsíce posunout - to byste musela nastudovat až bude uvedeno ve Sbírce Zákonů)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).