Re: ještě jednou nemocenská
Pokud je nemocný od 25.3., a letos už nebude pracovat, tak letos neodpracoval alespoň 60 dnů nutných pro nárok na celoroční výměru a vznikl opravdu nárok na dovolenou za odpracované dny. Za každých 21 odpracovaných dnů je nárok na 1/12 celoročního nároku. Když by odpracoval např. 61 dnů (nemoc začala později) tak by vznikl nárok na celoroční výměru dovolené, ale ta by se krátila pro nemoc, za prvních 100 dnů o 1/12 a za každých dalších 21 dnů o další 1/12. Dovolená za odpracované dny se nekrátí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 12. 2010 17:49
nejsem si právě jistá,ale mám pocit,že se nemocenská krátí až po 100 dnech nemoci,takže podle mě,i když je zaměstnanec nemocný od 25.3.,má nárok na dovolenou nekrácenou ještě 100 pracovních dní ,takže by měl odpracováno leden nař. leden 21dní,únor 20dní,březen 15dní,takže by měl nárok na 2/12 dovolené,a k tomu ještě předpoklad 100 pracovních dní podle kalendáře,poradí mi někdo?Děkuji Jana