Re: pracovní úraz poslední den v zaměstn
Prosím vás , mnohokrát tu bylo napsáno, že po ukončení pracovního poměru žádná mzda neuchází, tudíž není za co vyplácet náhradu mzdy. Pracovní poměr skončil 30.11.2010. Pracovník vám bude dávat neschopenku + lístky na peníze, vy všechno jako u každého jiného zaměstnance budete odesílat na OSSZ. Od 15. dne nemoci náleží zaměstnanci nemocenské dávky. Náhrady při pracovním úrazu jsou pak řešeny přes pojišťovnu zaměstnavatele. Na ÚP se samozřejmě může registrovat až po ukončení nemoci, protože na ÚP se registruje ne proto, že skončil pracovní poměr, ale proto, že hledá práci, což logicky, při nemoci ,nelze.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 12. 2010 17:36
Dobrý večer, prosím ještě jednou o radu ohledně pracovního úrazu u zaměstnance, který ukončil pracovní poměr dohodou k 30.11.2010, tento poslední den došlo k pracovnímu úrazu a zaměstnanec je na neschopence a protože mu skončil pracovní poměr, chtěl se zaregistrovat na úřadu práce jako nezaměstnaný, prý mu ale řekli, že pokud je na neschopence, zaevidovat ho nemůžou. Co z toho plyne pro zaměstnavatele ? Musí mu dál vyplácet náhradu mzdy, nebo ne ? Jsem z toho už zoufalá, nechci poškodit ani zaměstnance, ani zaměstnavatele. Zkoušela jsem OSSZ, ale tam mi taky neporadili, kdo by mohl ještě poradit-myslím úřady....
děkuji