Re: pojistné při úpravách §23
Úpravy základu daně vstupují pouze do vyměřovacího základu pro SP. Vyměřovacím základem je od roku 2009 daňový základ, ve kterém jsou započítané i úpravy základu daně.
U ZP se nic nezměnilo, stále platí, že vyměřovacím základem je rozdíl příjmů a výdajů. Úprava základu daně není příjmem, ani výdajem. Pokud jste u své ZP alespoň část roku registrovaná jako OSVČ, tak máte povinnost podat přehled o příjmech a výdajích i kdyby byl nulový.
Re: pojistné při úpravách §23
Dobrý den, teď jsem se rozčílila se zdravotní pojišťovnou, pořád mi tvrdí, že z dodaněných zásob v roce 2009 MUSÍM osvést zdravotní pojištění a že mi udělají dopočet sami. Můžete mi prosím poradit co mám dělat, když zdravotní pojišťovna nemá oporu v zákonech. Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 12. 2010 10:07
Dobrý den, prosím o pomoc.K 31.1.2009 jsem ukončila podnikání, v roce 2009 jsem příjmy z podnikání neměla, jen zásoby na skladě, které jsem v DP za rok 2009 dodanila v tabulce E. Vstupují tyto úpravy do vyměřovacího základu pro ZP a SP? Měla jsem za to že ne, ale nyní mi přišlo upozornění ze ZP, že mám podat přehled, jelikož jsem měla příjmy dle §7. Děkuji