No to pak pojedete dle českých daní ... na Slovensku nebudete mít stálou provozovnu takže ani daň z příjmů ani DPH tam neodvádíte ... ve vašem případě se bude jednat o prodej zboží v rámci EU. Jenom s tím bude spousta papírování, protože musíte rozlišit slovenského plátce DPH a neplátce DPH ... a u plátců ještě si nechat potvrdit, že zboží jste předal na slovensku ... abyste mohl mu vystavit účet bez DPH. Neplátcům budete prodávat s českou DPH.
Takže i přesto, že jsem neplátce DPH, tak musím na Slovensku neplátcům vystavovat účet s DPH?
A u plátců nebudu psát na fakturu DPH žádné, nebo ho tam mám psát ale platit budou částku bez DPH.
Ještě jsem se chtěl zeptat zda mohu vydávat faktury v Euro a v Česku je do účetnictví přepočítávat v korunách.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 11. 2011 6:47
Dobrý den, chci prodávat zboží (drogérii) na Slovensku domácnostem a malým firmám, jsme neplátce DPH a obrat by byl do 30000Euro ročně.
1) Jsem povinný být plátcem DPH na Slovensku?
2) Daň z příjmu budu odvádět na Slovensku, nebo v Česku, když jsem český osvč?
Předem děkuji za odpověď