Re: dědictví-dluhy
Bez podrobné znalosti notářského zápisu, resp. usnesené okr. soudu ve věci dědictví vám nikdo neodpoví. A se spořitelnou? Nejdříve si u nich prověřte jak je to usnesení u nich realizováno, jestli tam
čistě náhodou není váš podpis na uvěrové smlouvě.
----------------------------------------------------------------------------+
jde mi spíš o to, jestli se lze z toho nějak vyvázat-pokud mne tam vedou jako dluznika..ale dle mne jsem podepisovala to, ze stav.sporeni i uver bude na sestru. Ne ze budu také dluznikem..:(
moc tomu nerozumim. a bylo mi porazeno,at necham znovu otevrit dedictvi a vzdam se i tech poli-abych nemusela prevzit cast dluhu. ale to mi prijde jako posl.varianta..spise to chci vyresit nejak jinak. nebo lze zaplatit svou cast dluhu-dle pomeru zdedenych aktiv? a tim se z toho vyvazat??? děkuji
Podle poměru zděděného majetku by to asi šlo řešit. Dejte ten dotaz v pondělí ráno. O víkendu vám odborníci neporadí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 12. 2010 18:46
Dobrý den. Moje maminka zemřela, já a moje sestra jsme v dědictví vyřešili, že sestra si nechá byt společně s úvěrem ze stav.spořitelny a ja nějaká ta pole. Nyní jsem zjistila,že já jsem na úvěru vedena jako spoludlužník-prý automaticky ze zákona, ručím výší zděděného majetku? Na úvěru vedená být nechci,protoze byt ma sestra. Jde se z toho nějak vyvázat? Sestra s tím souhlasí, také netušila, že mne tam stav.spořitelna ze zákona připíše,ikdyž jsme se u notáře dohodly,že to bude jen na ni. Jaký je postup, doufám,že to jde. Děkuji moc za odpovědi. Zdenka