Prosím:špatně mi vypočítali mzdu?

• (neregistrovaný)

17. 12. 2010 22:37

Prosím o radu:
    pracuji na poloviční úvazek 5/20 hod. týdně . V pracovní smlouvě mám měsíční hrubá mzda 5.000 Kč. Uplatňuji nezdanitelnou část na poplatníka + slevu na 2 nezletié děti. Zaměstnavatel mi už 2x vyplatil částku 5.979 Kč. Je to tak v pořádku? Mě to totiž vyšlo jinak, něco přez 400 Kč v můj neprospěch měsíčně(to je pro mě taky díl peněz) Nechci se během zkušební doby ozývat kdybych se já spletla tak aby si nemyslel že jsem nějaká potížistka. Jsem ráda že tu práci mám,po zkušební době budu pracovat na plný úvazek za dvojnásobek HM.
    Jejich účetní mi na výplanici počítala ZP nebo SP ze superhrubé mzdy.Výplatnice jsem obě dostala dnes a zapoměla si je bohužel v práci...ráno se tam pro ně zastavím.moc děkuji všem

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 12. 2010 1:17

v.e.n.d.y.

Re: Prosím:špatně mi vypočítali mzdu?
      Pokud máta klasický pracovní poměr (ne DPP), pak mi vyšla částka k výplatě 6 384,- (máte nárok na bonusy na Vaše děti). Zkuste www.vyplata.cz, sekci VÝPOČTY a Jednoduchý kalkulátor mzdy....a pak porovnejte s výplatními páskami, co kde počítají jinak.

• 18. 12. 2010 8:18

Líba (neregistrovaný)

Máte to spočítané dobře. Je tam 405 Kč doplatek zdravotního pojištění do minima. Musela byste být pojištěncem státu, aby vám to nemusela srážet. Tj. např. pobírat důchod nebo rodičovský příspěvek, případně se celodenně starat o dítě do 7 let nebo 2 do 15 let. Tam je ovšem omezení školky a nesmí chodit do družiny.

Až budete brát víc jak 8000,-, tak budete mít ZP jenom 4,5 % z příjmu.

• 18. 12. 2010 15:58

zt (neregistrovaný)

Děkuji, ale já právě myslela že minimální mzda 8.000 Kč je při plném pracovním úvazku. Pokud mám hlavní pracovní poměr a stanovený týdenní úvazek 5 dní / 20 hodin tak jsem myslela že se do minimální mzdy nedopočítávý. V minulosti jsem také pracovala na zkrácený pracovník úvazek, nic mi nedopočítávali a při kontrole na VZP nic nevytkli, bylo vše pořádku (rok 2009). Dřív to bylo tak, že se minimální mzda "zkracovala" úměrně dle úvazku z pracovní smlouvy a nemusela tedy činut 8.000 Kč. Můžete mi prosím napsat nějaký odkaz, kde toto nařízení najdu? Zřejmě zákon o zdravotním pojištění? Já si zkusila zadat u kamarádky příjem 5000 Kč do mzdového programu s 1/2 úvazkem a ten mi také nic nedopočítal. Děkuji mockrát.

• 18. 12. 2010 17:53

Katka2 (neregistrovaný)

Min. mzda se může "zkracovat", ale ZP musí každý platit minimálně 1080(myslím). Takže co nejde ze mzdy, doplácíte sama. Leda byste byla v kategorii, za kterou platí stát - pečující o děti apod. Nebo měla další příjem, ze kterého by také šlo ZP.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).