Re: Neplacené volno????
Měla jste se s ním předem domluvit, jak si to představuje. Někteří si vezmou volno a přitom ve mzdách mají vykazovanou normální docházku a mzdu.
Jinak ale to vykažte, jak píšete. Dáte čerpání dovolené a zbytek neplacené volno. Za každý den nepl. volna se musí odvést 13,5% z poměrné části minimální mzdy zdravotní pojištění. Pokud s ním předem nebyla sepsáno dohoda, že toto celé bude sraženo jemu, pak mu bude sraženo jen 4,5% a zbylých 9% hradí zaměstnavatel (to bude asi Váš případ). SP se neplatí.
Dovolenou krátit nebudete - ta by se krátila až kdyby zameškal v roce 100 a více pracovních dní.
můžu ještě poprosit? zapomněla jsem napsat, že nastoupil do zaměstnání 1.4.2010 a pokud bude mít 8 dní z listopadu a pak celý prosinec neplacené volno, asi by se to už mělo krátit že? už se v tom motám... A taky ještě jak se počítá neplacené volno. Systém mi počítá kalendářní dny, nikoliv pracovní, tak nevím co je správně (i pro výpočet vyměřovacího základu). př. neplacené volno zaměsnance od 23.11.2010 - 30.11.2010 - systém hlásí 8 dní nepl. volna (ale pracovních je to jen 6) tak jak potom spočítat ten vyměřovací základ?
8000 / 30 * 8 = 2134 za listopad?
a prosinec
8000 / 31 * 31 = 8000 (nebo se svátky nepočítají?)
děkuji opravdu v tom úplně plavu... neználek
a proč byste ho měla dostat do problémů ? Kontaktujte ho, domluvte se s ním. Na OSSZ ho omluvte, že je mimo republiku. Pokud mu to budete vykazovat na jeho žádost jako práci ,odvede SP, pokud bude mít neplac.volno, SP odvádět nebude. Hlavně,abyste měla odvedeno to, co budete mít zúčtováno. Domluvte se sním, co chce mít vykázáno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 12. 2010 10:24
Dobrý den,
prosím o radu, zaměstnanec a zároveň majite (jednatel)l společnosti s.r.o. mi odjel na 2 měsíce na dovolenou. Nevím jak přesně to vykázat ve mzdách. Může mi prosím někdo poradit, jak nejlépe to vykázat? Myslím tím v rámci zaměstnaneckého poměru. zbývá mu 10 dní dovolené (asi bych i dovolenou měla pokrátit o ty dva měsíce nepřítomnosti?) - můžete mi poradit nemám s tím vůbec zkušenosti a na zbytek bych mu dala neplacené volno. Potom by vyměřovacím zákl. byla min. mzda či poměrná část... a sociální poj. se neplatí? Děkuji Neználek