Nástup 3.1.2011 a přihláška na OSSZ

• (neregistrovaný)

3. 1. 2011 7:16

Dobrý den, prosím o radu. Mám nástup do zaměstnání 3.1., na OSSZ a ZP není problém-přihlášena 3.1.2011, jen nemám nárok na poměrnou část dovolené za leden. Chtěla bych se optat - pokud by mi pracovní smlouvu změnili s nástupem do zaměstnání od 1.1. - změní se přihlášení na OSSZ? Když mám měsíční mzdu, i když mám prac.smlouvu od 3.1. - obdržím celou nekrácenou mzdu, když mám nástup 1.1. - mám také celou nekrácenou mzdu - svátek u mne nehraje roli - jak bude tedy přihlášení na OSSZ, pokud bych měla pracovní smlouvu s datem nástupu 1.1. (prac.dny po-pá) a fakticky nastoupím 3.1.? Děkuji za pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 1. 2011 11:11

Kara (neregistrovaný)

Re: nástup 3.1.2011 a přihláška na OSSZ
      Ano, pokud budete zaměstnána od 1.1., vznikne nárok na dovolenou i za leden (po odpracování 60 směn). Měsíční mzda zůstává stejná, protože 1.1. byla sobota. Na OSSZ ale bude přihlášení až 3.1., protože se hlásí až od skutečného dne vykonávání práce.

• 5. 1. 2011 12:34

zdv (neregistrovaný)

paní Karo, prosím ještě jeden dotaz
      Zrovna řeším stejný případ: v PS je ale jen den nástupu do práce, což by mělo být 3.1., jak to ošetřit v PS, aby měl zaměstnanec nárok na dovolenou za leden - tedy aby pracovní poměr byl od 1.1., s dnem nástupu 3.1.?

• 6. 1. 2011 15:58

nový nástup (neregistrovaný)

Re: paní Karo, prosím ještě jeden dotaz
      stačí mít datum nástupu 1.1. a to, že fakticky nastoupí 3.1. není na závadu, protože so-ne není pravděpodobně jeho pracovním dnem a první pracovní den pro vašeho zaměstnance je pondělí 3.1. , běžně se to dělává a pak má zaměstnanec celý nárok. Jiné firmy - jako ta moje bohužel pro zaměstnance uzavírá pracovní den prvního v měsíci nehledě na to, že pak nemá nárok na dovolenou za tento měsíc, ani to není ošetřené ve prospěch zaměstnance ve směrnici. Myslím, že to ale není záměr, aby firma ušetřila na dovolené - spíš neznalost, jak jsem měla možnost poznat personální.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).