Re: nástup 3.1.2011 a přihláška na OSSZ
Ano, pokud budete zaměstnána od 1.1., vznikne nárok na dovolenou i za leden (po odpracování 60 směn). Měsíční mzda zůstává stejná, protože 1.1. byla sobota. Na OSSZ ale bude přihlášení až 3.1., protože se hlásí až od skutečného dne vykonávání práce.
Re: paní Karo, prosím ještě jeden dotaz
stačí mít datum nástupu 1.1. a to, že fakticky nastoupí 3.1. není na závadu, protože so-ne není pravděpodobně jeho pracovním dnem a první pracovní den pro vašeho zaměstnance je pondělí 3.1. , běžně se to dělává a pak má zaměstnanec celý nárok. Jiné firmy - jako ta moje bohužel pro zaměstnance uzavírá pracovní den prvního v měsíci nehledě na to, že pak nemá nárok na dovolenou za tento měsíc, ani to není ošetřené ve prospěch zaměstnance ve směrnici. Myslím, že to ale není záměr, aby firma ušetřila na dovolené - spíš neznalost, jak jsem měla možnost poznat personální.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 1. 2011 7:16
Dobrý den, prosím o radu. Mám nástup do zaměstnání 3.1., na OSSZ a ZP není problém-přihlášena 3.1.2011, jen nemám nárok na poměrnou část dovolené za leden. Chtěla bych se optat - pokud by mi pracovní smlouvu změnili s nástupem do zaměstnání od 1.1. - změní se přihlášení na OSSZ? Když mám měsíční mzdu, i když mám prac.smlouvu od 3.1. - obdržím celou nekrácenou mzdu, když mám nástup 1.1. - mám také celou nekrácenou mzdu - svátek u mne nehraje roli - jak bude tedy přihlášení na OSSZ, pokud bych měla pracovní smlouvu s datem nástupu 1.1. (prac.dny po-pá) a fakticky nastoupím 3.1.? Děkuji za pomoc.