Re: výhody a nevýhody
ještě jeden dotaz:
co když se stane, že mám zaměstnance na neurčito dostane výpověď dle Zákoníku práce, má nárok na odstupné, ale firma v té době kdy bude rušit pracovní poměr nemá na vyplacení odstupného jak bych to jako podnikatelka musela řešit , tu danou situaci
To už je složitější záležitost. Pokud dojde k insolvenčnímu řízení, může se o některé mzdy (včetně odstupného) žádat na úřadu práce. Neuspokojené pohledávky pak zaměstnanec musí přihlásit u soudu.
Pokud to dobře chápu žádat mzdy na ÚPmohu jenom tehdy pokud se dostanu do likvidace což je insolvenční řízeni?
A nebo mám peníze a nepřiznám je zaměstnanci, tak mne může u soudu zažalovat pro nedodržení splatnosti pohledávky což v daném případě je odstupné.
Výše odstupného je 2 platy nebo 3, jelikož co se zeptám nějaké účetní tak každá říká něco jiného.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 1. 2011 22:08
moje otázka zní:
existují nějaké výhody a nevýhody, když zaměstnám zaměstnance na dobu určitou a neučitou
díky za názory, odpovědi